Danas je uz prisustvovanje državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikole Mažara otvoren Gradski ured na Ličkom Osiku. Kako bi se građanima omogućila bolja komunikacija i dostupnost informacija  sa tijelima Grada, Komunalnim poduzećima, kontakt policijom, Grad Gospić je prenamijenio i uredio predmetni prostor, sve sa ciljem sto lakše dostupnosti institucija Grada građanima.

Tako će građani moći jednostavnije dobivati informacije Odjela Grada tipa o komunalnim problemima, socijalnoj skrbi,  rješavati plaćanje komunalnih računa, kao i komunikaciju sa kontakt policajcem.

Od strane Grada zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić iznijela je državnom tajniku problematiku samog naselja koje broji gotovo 2000 stanovnika i nešto više od 600 stambenih jedinica.

Kao najvažniji problem iznesen je nastavak obnove zgrada na području naselja za koje je Grad izradio projektnu dokumentaciju, te predmetni projekt preuzimanja prostora Kulturno Informativnog centra kojim bi se predmetni prostor stavio u funkciju građana naselja Lički Osik.

Državni tajnik je izrazio upoznatost sa predmetnim problemima, zahvalio se Gradu Gospiću na velikoj potpori i spremnosti da se svi predmetni problemi što prije riješe, te najavio kako je pripremljen zakonski okvir kojim bi se omogućila daljnja obnova zgrada na području naselja Lički Osik. Nadalje je izjavio kako će u novo otvorenom uredu svoje mjesto naći i djelatnici Središnjeg državnog ureda te je izrazio spremnost u rješavanju spomenutih problema na području predmetnog naselja.

Gs Press / Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.