Župan ličko-senjski dr. Darko Milinović danas je održao sastanak sa generalnim direktorom Calcita Matevžom Kirnom , direktorom  HEP Proizvodnje Nikolom Šulentićem i Sašom Trbojevićem, direktorom Calcita Lika u županiji. Budući da firma Calcit Lika u svojim poslovnim planovima ima namjeru proširivati svoju proizvodnju, što za sobom povlači desetke novih radnih mjesta župan Milinović je organizirao spomenuti sastanak, budući da su za nastavak, odnosno za proširenje kapaciteta potrebne  i određenje preinake tehničke prirode koje se najviše odnose na opskrbu električnom energijom  Calcita.

Calcit zapošljavanja 60-tak ljudi

O kakvom pogonu je riječ govori podatak da Calcit  troši više struje nego cijeli Gospić zajedno. Ukoliko bi se proširili spomenuti kapaciteti u konačnici bi samo ta tvornica trošila tri puta više električne energije nego čitav grad. To je podatak koji govori o ozbiljnosti pogona koji danas zapošljava 60-tak ljudi.

Milinović: Ovakve investicije jamče nova radna mjesta i to je moj prioritet

Župan Milinović je na sastanku izrazio zadovoljstvo proizvodnjom u Calcitu te nastojanjima o proširenju kapaciteta i novim radnim mjestima i napomenuo da će on osobno kao i županijske institucije biti na dispoziciji ne samo njima nego i ostalim investitorima koji će izraziti želju za investicije na ovom području. Inzistirao je na rješenjima koja će jamčiti energetsku neovisnost  mladih  ljudi Grada Gospić.

Šulentić: Zahvaljujem županu i Calcitu. Ovo je naš zajednički interes

Nikola Šulentić koji je u Gospić došao na poziv župana Milinovića predstavio je moguća rješenja te upoznao generalnog direktora Calcita i  izrazio želju za daljnju uspješnu suradnju sa takvim proizvodnim pogonom. Naglasio je da će  HEP biti partner, a ne kočničar razvoja ovakvih projekata te je izrazio uvjerenje da će HEP, Ličko-senjska županija i Calcit nastaviti uspješnu suradnju.

Generalni direktor Calcita Matevž Kirn  i direktor Calcita Lika Saša Trbojević : Uz pomoć  župana Milinovića idemo u proširenje proizvodnje

Generalni direktor Calcita zahvalio se županu Milinoviću na sastanku koji je dao nadu u daljni razvoj Calcita i otvaranju novih radnih mjesta. Calcit je spreman ulagati u nove tehnologije i proizvodnju kako bi ne samo Calcit već i Grad Gospić i Ličko-senjska županija imali koristi.

Direktor Calcita Lika Saša Trbojević  pohvalio je suradnju sa Županijom te izrazio nadu da će uspjeti u razvoju Calcita Like i otvaranju desetaka novih radnih mjesta.

Gs Press / L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.