Otuđila novac 99-godišnjakinji iz Smiljana

0

Tijekom proteklog vikenda (od 7. do 10. lipnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, 12 prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Kriminalitet

U subotu oko 12.30 sati u Smiljanu, nepoznata ženska osoba je od 99-godišnjaka otuđila novac.

Kazneno djelo počinila je tako da mu se predstavila kao djelatnica katastra, te da zemlja u njegovom vlasništvu nije dobro uknjižena i da će morati platili tisuću kuna da se zemlja pravilno uknjiži.

Potom ga je zatražila i na uvid odrezak od mirovine i nakon što je izvadio iz novčanika odrezak i pokazao joj ga, ona je uzela novčanik u kojem se nalazilo nekoliko tisuća kuna i pobjegla automobilom.

Savjetujemo građanima:

  • Ne puštajte nepoznate osobe u kuću ili stan;
  • Pitajte osobu tko je, otkud dolazi i što hoće od Vas;
  • Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatog, njegovom titulom i slično;
  • Ne nasjedajte na trikove, nesvjestice, malaksavosti, nuđenja na prodaju predmeta, knjiga i slično, prosjačenja i sličnih rizika;
  • Vozilo bez registracijskih oznaka upućuje na prijevarno ponašanje;
  • Zapišite registracijsku oznake vozila, marku, boju i slično;
  • O kretanju sumnjivih osoba izvijestite policiju na 192.
  • Pozivamo građane na oprez pri puštanju nepoznatih osoba u kuće, te da budu sumnjičavi i provjere tko im je ispred vrata.
  • Ne nasjedajte na trikove jer lako možete postati žrtvom kaznenog djela, a u slučaju upornosti da netko uđe u stan odmah pozovite 192.

Noću 8./9. lipnja u mjestu Čovići, Grad Otočac, nepoznati počinitelj povalio je u gospodarski objekt u vlasništvu 68-godišnjakinje, iz kojeg nije ništa otuđio.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.

Promet

Jedan prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (3), Korenice (3) i Senja (2).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 13 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću kod 23-godišnjeg hrvatskog državljana (1.68 g/kg). On je isključen iz prometa, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Karlobaga i Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here