Kako smo već javljali djeca iz Osnovne škola „Zrinski i Frankopani“ iz Otočca boravila su u dvodnevnom posjetu Vukovaru. U sklopu kurikuluma iz povijesti skupina od 87 učenika osmih razreda ove škole i područnih škola su pratnji sedmero mentora i vodiča  obišli Memorijalni centar i muzej Domovinskog rata, Trpinjsku cestu, Memorijalno groblje na Ovčari i Vukovarsku bolnicu.

Tijekom obilaska Vukovara djeca su s velikom pozornošću slušala svoje vodiče i gledali izložene postave koji svjedoče o tragediji Vukovara i njegovih branitelja. Znanja koja su stekla trebat će im u nastavi povijesti, ali i oblikovanja svijesti o ratu koji je odnio brojne žrtve, a donio mnogo patnji i razaranja.

Dio znanja djeca iz Otočca demonstrirala su i na kvizu  održanom ma koncu obilaska grada-heroja. Na kvizu su  se natjecale ekipe pet škola: OŠ „Franko Lisica“ iz Polače, OŠ Benkovac, OŠ Obrovac, OŠ „Dr. Ante Starčević“ iz Klanca i OŠ „Zrinskih i Frankopana“ Otočac. Otočani su s najviše osvojenih bodova pokazali najveće znanje i premoćno su pobijedili u ovome kvizu znanja.

Gs Press / M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.