U gospićkoj osnovnoj školi „dr. Jure Turić“ za sada nemaju problema sa COVID-19. Potvrdio nam je to ravnatelj škole Ivica Radošević, dodavši kako su zbog povoljne epidemiološke slike u školi primjenili tzv. model A.

-To znači da školu organiziramo na klasičan način, uživo, gdje djeca na nastavu idu u dva turnusa. Oni mlađi od I. do IV. razreda nastavu pohađaju od osam sati, oni stariji od 11.15. sati. Jedino stariji razredi i njihovi predmetni nastavnici koriste zaštitne maske. Mi smo sa svim roditeljima organizirali roditeljske sastanke i zaista mora pohvaliti svu djecu, roditelje i učitelje za razumijevanje u ovoj situaciji i odnos prema nastavi pa za sada u tom smislu nismo imali problema. Svakoga dana dostavljamo resornom Ministarstvu podatke o epidemiološkoj situaciji i za sada smo svi negativni na COVID-19, naglašava ravnatelj Radošević

Zbog novonastale situacije  u epidemiološkom smislu u ovoj je školi dodatno pojačana razina osobne higijene djece i učitelja koja je i do sada bila na vrlo visokoj razini.

M. S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.