Prenosimo u cijelosti intervju objavljen na portalu Lika-online sa županom dr. Darkom Milinovićem i razloge opsesije koje “dipl. inž.” Karlo Starčević ima s njim:

U više od godinu dana Karlo Starčević ne prestaje blatiti župana ličko-senjskog dr. Darka Milinovića. Povodom zadnjeg intervjua, koji bi po mnogima trebao biti predmet psihološke ili psihijatrijske analize, jer opsjednutost Karla Starčevića sa Milinovićem graniči sa zdravim razumom.  U tom intervjuu, vjerovali ili ne, Starčević je 24 puta spomenuo Darka Milinovića.

Kontaktirali smo dr. Darka Milinovića, župana ličko-senjskog i postavili mu nekoliko pitanja, začuđeni činjenicom da više od godinu dana nije reagirao na prozivke Karla Starčevića, iako znamo da on nema dlake na jeziku kad je politički fajt u pitanju.

1. Zašto niste u više od godinu dana reagirali na prozivke Karla Starčevića?

Pokušavam već godinu i pol dana raditi na „normalnim“ odnosima između župana i gradonačelnika, no valjda je već sad svima jasno da to nije moguće, a svjedoci ste da sa svim gradonačelnicima i načelnicima odlično surađujem. Svima je jasno da Karlo Starčević pokušava svakog onoga tko mu je „opasan“ omalovažavati na osobnoj razini. Ljudi to isčitavaju, a Karlo Starčević se boji mene jer sam mu ja jedina opasnost u političkom smislu te riječi.

2. Hoćete li komentirati Karla Starčevića u dijelu intervjua gdje Vas proziva da niste bili u privatnom sektoru?

Da vas podsjetim, a svim Gospićanima je to poznato da sam još 1989. godine imao privatnu ambulantu i zarađivao daleko iznad prosjeka tadašnjih plaća, a također sam radio kod privatnika, dr. Vrkljana u Zagrebu. No međutim, kada se spremala velikosrpska agresija sve sam to ostavio i stavio se na raspolaganje Hrvatskoj državi. E tu je bitna razlika između nas dva, dragovoljca i munchenskog promatrača. On je sa pristojne daljine iz Munchena branio svoj dom, a mene je tadašnji povjerenik dr. Dražen Jurković imenovao za zamjenika zapovjednika ratnog saniteta.

3. Hoćete li reagirati na ostali dio intervjua?

Kada bih reagirao na sve neistine onda bi se spustio na nivo minhenskog ratnika i čovjeka koji je protjerao svojom politikom u zadnje dvije i pol godine iz Gospića 2000 ljudi. Mogu samo spomenuti još jednu laž, a to je da oni koji imaju plaću od 6250 kn ne plaćaju prirez pa kad i imaju olakšicu na jedno dijete. Pozivam građane koji imaju plaću preko 6250 kn neka na svojoj platnoj listi to provjere i neka se sami uvjere tko laže. To je još jedan dokaz da lažima želi prikriti svoju nesposobnost.

4. Ako je gradonačelnik takav, znači li to da je gđa Kristina Prša ista?

Ne, ja to nisam rekao i nemam problem izraziti svoj stav prema gđi Prši. Ona je svijetla točka u timu Karla Starčevića, mislim da je profesionalna i prema mojim saznanjima dobro obavlja svoj posao. Nekima je stala na žulj, ali u tom poslu to ne možete izbjeći. Znači, vrlo jasno, za mene je gđa Prša odličan dužnosnik i ona zna koje mišljenje imam o njoj. Ali, Karlo Starčević svojim lažima umanjuje njezine kvalitete.

L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.