Poštovani građani Ličko – senjske županije!

Svjedoci smo velikog broja vatrogasnih intervencija koje nastaju uslijed nekontroliranog spaljivanja trave i biljnog otpada a koje iziskuju veliki angažman vatrogasaca i tehnike, te samim tim stvaraju velike troškove vatrogascima. Uz navedeno, nekontrolirano gorenje (požar) uslijed kojeg nastaje gusti dim stvara direktnu opasnost kada je riječ o sigurnosti prometa na cestama, a poglavito uz autoceste.
Ukoliko imate neophodnu potrebu za spaljivanjem biljnog otpada, molimo Vas da obavijestite vaše vatrogasce jer postupak je iznimno jednostavan.
Putem broja 193 ili 112 možete prijaviti potrebu za paljenjem. Vaši vatrogasci će Vas zamoliti za nekoliko neophodnih informacija i ukoliko su zadovoljeni svi uvjeti odobriti će Vam spaljivanje.
Vaša obveza je samo čuvati lokaciju na kojoj se provodi spaljivanje, a potom obavijestiti vatrogasce (tel. 193 ili 112) da je vatra potpuno ugašena.
Temeljem Odluke o uvjetima paljenja vatre i drvenog ugljena na otvorenom prostoru na području Ličko – senjske županije (Županijski glasnik br 7/2010.) spaljivanje uz najavu i odobrenje nadležne vatrogasne postrojbe moguće je samo u periodu od 01.01. – 31.05. i od 01.10.-31.12..
Od 01.06. – 30.09. paljenje vatre i drvenog ugljena na otvorenom prostoru je strogo zabranjeno.

Molimo Vas za partnerski odnos sa ciljem provedbe preventivnih mjera zaštite od požara.
Pomozite nam na način da informaciju podijelite na društvenim mrežama i ili da ju prenesete nekome tko nije u mogućnosti doći do nje jer kontrolirano i najavljeno – sigurno paljenje olakšava posao i smanjuje troškove vatrogascima, smanjuje mogućnost nastanka požara velikih razmjera, smanjuje opasnost po ljudske živote i materijalnu imovinu, ali i čuva okoliš.

U slučaju požara nazovite vatrogasce na 193 ili 112.

HVALA!!!
Vaši vatrogasci

VATROGASNA ZAJEDNICA LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.