U nazočnosti ministra zdravstva RH Milana Kujundžića, župana ličko-senjskog Darka Milinovića, predsjednika Županijske skupštine Marijana Kustića, ravnateljice Doma zdravlja Gospić Dubravke Jašketić kao i mnoštva građana danas je  svečano otvoren novi sadržaj Ambulante Lovinac. Kako je u  uvodu rekao načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić na ovome treba zahvaliti HEP-u koji je donirao 200 tisuća kuna, dvojici lovinačkih poduzetnika te samoj Općini koji su osigurali ukupno 300 tisuća kuna za moderno opremljenu ordinaciju za dentalnu medicinu. Osim toga ova je općina u kratkom vremenu izgradila novo dječje igralište i pokrenula dječji vrtić, kao i čitav niz sadržaja.

Ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka Jašketić naglasila je važnost ove nove usluge građanima Lovinca, pri čemu će gospićki Dom zdravlja i dalje pružati svu podršku ovoj ustanovi.

Zahvaljujem na dolasku našem ministru Kujundžiću jer ovo nije značajan događaj u medicini, ali je vrlo značajan za Liku i Lovinac, istaknula je Dubravka Jašketić. Svoju podršku svim naporima da se  u bilo kojem području Ličko-senjske županije poboljša kvaliteta života i zdravstvena skrb građana izrazio je predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić. Župan Darko Milinović nije krio zadovoljstvo što se na području Županije neprestano vrše brojna ulaganja čiji su rezultati znatno povećanje kvalitete života ovdašnjih stanovnika, pri čemu je Općina Lovinac u kratkom razdoblju doživjela mnoge pomake.

Ambulanta dentalne medicine samo je jedan u nizu sadržaja koji će znatno olakšati život građana. Više se neće morati putovati u Gospić i trošiti mnogo vremena za svoje zdravlje. Stomatolog dr. Ivan Jovanović će u prvo vrijeme primati ovdje pacijente samo utorkom, a u slučaju potrebe to će se intenzivirati. Drago mi je što sada imamo političku stabilnost pa smo jučer po prvi puta u povijesti dodijelili gotovo milijun kuna za sedam medicinskih ustanova. Županija je sada i financijski stabilna, vjerujem da smo kreirali izvrstan prijedlog Proračuna za 2020. godinu. Nema više podjela nego li najavljujem nove iskorake za naš opći boljitak, rekao župan Milinović i dodao kako Zagreb nije sve jer je Lika dala puno za Hrvatsku i svakako zaslužuje više.

Projekt nove ordinacije dentalne medicine pozdravio je ministar Milan Kujundžić.

Ravnateljica Doma zdravlja Gospić rekla je kako ovo nije veliki korak za hrvatsku medicinu. Za mene kao Hrvata i ministra ovo danas daleko je veći korak nego li da smo danas u nekom velikom  gradu otvorili novu magnetnu rezonancu. Ovdje se u uskom krugu rodio jedan Starčević, Tesla, Meštrović… Ako ne budemo čuvali to biološko i povijesno vrelo mi možemo imati mnoštvo gradova, ali je  Hrvatska i ovdje u Lovincu i zato sam danas sretan što ste prepoznali da se ovdje djeca trebaju rađati, odgajati, učiti i nakon školovanja vraćati doma i tek ćemo onda imati Hrvatsku. Lovinac je dobar primjer i zato ću danas potpisati sve ono što još treba kupiti za ovu ambulantu, naglasio je ministar Kujundžić uz frenetaičan pljesak okupljenih i proglasio otvorenom novu ambulantu za dentalnu medicinu.

Blagoslov za sve nazočne molio je lovinački župnik fra. Ivan Šimunac.

Gs Press / M.S.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.