Online koordinacije za dionike projekta IQM destination Lika

0

Pandemija uzrokovana koronavirusom trenutno utječe na sve sektore poslovanja i živote ljudi diljem svijeta. U cilju zaustavljanja širenja koronavirusa donesene su mjere koje su iznimno pogodile cijeli turistički sektor.  Još u ožujku, mnogi turistički subjekti zatvorili su svoja vrata ne znajući kada će ih ponovno otvoriti. U vrijeme kada se inače radi na završnim detaljima ususret turističkoj sezoni, suočili su se ne samo sa zatvaranjem objekata, već i velikom neizvjesnošću i nizom pitanja na koje nemaju odgovore.

Kako bi turistički subjekti pronašli odgovore i došli do najboljih rješenja te iz trenutne situacije izišli apsolutno pripremljeni, IQM destination Lika tim kroz travanj i svibanj održava online koordinacije za sve dionike projekta.

Za oko 120 dionika projekta iz 7 kategorija (atrakcije, hoteli, ugostitelji, kampovi, lokalni proizvodi, privatni smještaj i turističke agencije) Klaster Lika Destination i tvrtka Feel IQM organiziraju online koordinacije s temama:

  • Turizam 2020. – Aktualne teme u vrijeme Covid-19
  • Priprema objekta i doček gostiju u 2020. godini
  • Državne mjere i pomoći u vrijeme Covid-19
  • Marketing aktivnosti u 2020. godini, što poduzeti i kako komunicirati?
  • Trendovi u turizmu – što nas čeka, kako se pripremiti?

Organizatore motivira i povratna informacija dionika koji iskazuju zadovoljstvo i naglašavaju kako su ovo jedini sastanci ovog tipa na području destinacije Lika na kojima su mogli dobiti informacije i savjete stručnjaka iz područja turizma.

“Lika je prvi put online! Na koordinacijama su se razmijenila mišljenja struke i kolega iz turističkog sektora te su doneseni zajednički zaključci za bolje poslovanje u nadolazećem razdoblju. Lika destination koordinacije jedine su aktivnosti koje su konkretno usmjerene turističkim subjektima” ističe Mislav Orešković, voditelj Guest house Orešković iz Plitvičkih jezera.

“IQM destination Lika je hvalevrijedan projekt umrežavanja turističkih subjekata u destinaciji Lika, a dobiti informacije i savjete stručnjaka u kriznim vremenima od iznimne su važnosti za turističke subjekte” izjavio je Marko Božičević, vlasnik Turističkog centra Marko iz Rakovice.

„Svjesni smo da je priprema poslovanja za nadolazeći period najbitnija, stoga zahvaljujemo IQM destination Lika timu na stručnim savjetima koje nam udjeljuju“ ističe obitelj Tomaić iz Sirane Runolist.

Zaključci koordinacija su kako u nadolazećem periodu treba staviti naglasak na pripreme objekata za turiste te marketinške aktivnosti usmjeriti ciljanim tržištima.

S obzirom na to da projekt IQM Destination Lika ima za cilj poboljšati cjelokupnu kvalitetu destinacije povezivanjem subjekata u destinaciji kako bi gostima pružili najbolju uslugu, tim stručnjaka sustavno i kontinuirano provodi monitoring, prati razvoj kvalitete, savjetuje kako unaprijediti destinacijsku kvalitetu i promiče integriranost, lokalnu autohtonu priču, domaće kvalitetne proizvode, kulturu destinacije i stavlja u fokus kvalitetu i gosta koji destinaciju doživljava u cijelosti, što je u ovo vrijeme bitnije nego ikada.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.