Veleučilište  „Nikola Tesla“ Gospić bilo je večeras domaćin triju stručnih predavanja. U organizaciji LAG-a Lika i Poljoprivredne zadruge „Lika COOP“ održan je  okrugli stol na temu „Stočarstvo u Lici i Dalmaciji-izazovi i prilike“.  O tim izazovima i prilikama govorili su   Ivan Jukić iz Hrvatske savjetodavne službe, Mate Omazić koji je definirao neke smjernice vezane uz obnovljive izvore enegije koji se koriste u poljoprivredi, dok će Laurent Antignac iz francuskog „Elite exports“ govorio o salers govedima, sve popolarnijoj pasmini među ličkim uzgajivačima goveda.

U uvodnom dijelu skupa govorila je Ivana Starčević, stručna suradnica LAG-a Lika zadužena za pripremu projekata, koja je inače bila moderatorica večerašnjeg okruglog stola. Nazočnost više od 50 uzgajivača goveda s područja cijele Like dobar je pokazatelj kako je ovaj vid poljoprivredne proizvodnje sve atraktivniji. Ovo posebno vrijedi da mlađe uzgajivače koji su večeras bili brojniji u odnosu na one srednjovječne i starije. Tijekom jedne pauze čula se izjava koja u mnogome definira stanje i  budućnost ličkog agrara.

-Mladi ljudi stvaraju, grade i bore se. Mi stariji činimo puno manje. Kada ti broj godina daleko nadmaši broj cipela, tu se više nema što za očekivati!!!

GsPress/L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.