Ličko-senjska županija je u suradnji sa Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizirala danas  prezentaciju na temu: „Problematika proizvodnje krme na ličkim pašnjacima – stanje i mogućnosti“. U dvorani Kulturno-informativnog centra u Gospiću  profesor  sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu dr.sc. Josip Leto održao je uvodno predavanje u provedbi projekta „Poboljšanje produktivnosti ličkih travnjaka“, čiji je nositelj Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a čiju provedbu će sufinancirati Ličko-senjska županija u suradnji s Gradom Gospićem.

U uvodnom dijelu predavanja govorila je Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Odjela za gospodarstvo Ličko-senjske županije koja je ustvrdila kako moderan pristup  poljoprivrednoj proizvodnji počiva na spoju teorije i prakjse, novih saznanja struke, pretočenih u iskustvo ličkih poljoprivrednika.  Ovim projektom bit će pokriveni karakteristični travnjaci Like, a prof. Leto istaknuo je ciljeve i očekivane rezultate ove edukacije.

-To je prije svega  utvrđivanje trenutne produktivnosti i hranidbene vrijednosti krme s ličkih travnjka, pri čemu  na odabranim oglednim farmama treba predložiti mjere poboljšanja prinosa i kvalitete travnjaka te predložiti najpovoljnije i najučinkovitije mjere borbe protiv paprati na travnjacima, uz edukaciju uzgajivača vezano za utjecaj količine i sastava voluminoznih krmiva na zdravlje i proizvodnost goveda, ovaca i koza. Ovo je prvo u nizu predavanja i uvjeren sam da će zbog dobrog zanimanja uzgajivača stoke  taj serijal biti nastavljen, rekao je dr. sc. Leto.

Prezentaciji su sudjelovali mnogi uzgajivači goveda, ovaca i koza s područja Ličko-senjske županije, kao i predstavnici institucija uključenih u poticanje razvoja poljoprivrede.

Gs Press / Ličko-senjska Županija

Gs Press / Nikola Mraović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.