Oživljavanje sustava „Lika Quality“ i dalje se nastavlja stoga su održani sastanci s još tri Radne skupine u sustavu „Lika Quality“; Radnom skupinom za džemove, za rakije i sokove te s Radnom skupinom za slastice i pekarske proizvode.

Sastanku su prisustvovali predstavnici proizvođača Nikolina Hećimović i Darko Majetić iz Radne skupine za džemove, proizvođač rakije Drago Vlainić, zatim članovi Radne skupine za slastice i pekarske proizvode, proizvođači Gordana Radaković, Željka Župan i Nikola Baričević te predstavnici LAG-a LIKA.

Radne skupine su imale zanimljive ideje što se tiče proizvoda koji imaju dugu ličku tradiciju poput raznih tradicionalnih slastica, domaćeg ličkog kruha te raznih vrsta džemova koji se mogu natjecati za dobivanje oznake „Lika Quality“, a također su zaduženi za uspostavljanje određenih parametara koje proizvodi moraju zadovoljiti kako bi stekli ovu oznaku.

„Lika Quality“ je dio projekta „INTEGRA LIKA 2020“ i svakako je značajan radi poticanja lokalnih proizvođača na bogatu gastronomsku ponudu hrane uz poštivanje tradicije i običaja lokalnog stanovništva te smještanje Like i Primorja kao europski prepoznatljive turističke destinacije.

GsPress/Lag Lika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.