Fingiranom eksplozijom u kotlovnici zgrade Ličko-senjske županije započela je vježba evakuacije zaposlenika u pogibeljnim situacijama. Sve se odvijalo prema planu struke: zaposlenik osiguranja zgrade odmah je o svemu obavijestio Centar 112, na poprište su stigli timovi Javne vatrogasne postrojbe Gospić, policija je osigurala područje, hitna medicinska pomoć odmah je stigla na poprište, na raspolaganju su bili i timovi GSS-a stanice Gospić, kao i članovi Stožera zaštite i spašavanja predvođeni predsjednikom Ivanom Biljanom.
Zgrada je odmah evakuirana, a vatrogasci su sa specijalnom pjenom lokalizirali požar u kotlovnici. Jedna je zaposlenica županije ostala odsječena vatrom, pa su je vatrogasci evakuirali sa prvog kata posebnom opremom, za što su izmamili pljesak okupljenih. „Unesrećena“ je prebačena u vozilo hitne medicinske pomoći i prevezena u Opću bolnicu Gospić.
Ova je vježba bila uvertira za Dan civilne zaštite koji će Europa i Hrvatska obilježiti narednog utorka. Pokazala je uigranost svih službi za žurna djelovanja, a sve je zajednički sinkronizirano djelovanjem Područnog ureda zaštite i spašavanje Gospić, Ličko-senjske županije, kao organizatora, Stožera zaštite i spašavanja Gospić i svih sudionika spašavanja koji, nažalost, u ovome poslu imaju puno iskustva.

M. S./Foto:N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.