Dvadeset i četvrta po redu sjednica Županijske skupštine ličko-senjske županije održana danas u Gradskoj vijećnici grada Gospića bila je posljednja sjednica u ovome sazivu. U uvodnom dijelu dr. Milinović je zahvalio svim članovima toga tijela što su tijekom zadnje četiri godine uspješno odradili svoju odgovornu zadaću, pri čemu je  raspravljalo o 591 točki. Također je pozdravio i peteročlanu ekipu Gimnazije Gospić, učenike 3. razreda koji su na zadnjem natjecanju u sklopu projekta Euroscol održanom u Šibeniku osvojili odlazak na plenarnu sjednicu Europskog parlamenta u Strasbourgu. U ime učenika riječi zahvale na čestitkama i prijemu rekla je učenica Lorena Bašić.

Predsjednik dr. Darko Milinović predložio je za  zadnju sjednicu 16  točaka Dnevnoga reda. Uvijek atraktivni Aktualni sat trajao je niti deset minuta, a pitanje je postavio nezavisni kandidat Stjepan Ćaćić. Kako je istaknuo u svojem pitanju Ćaćića zanimaju detalji koji su se „povlačili po medijima“ po kojim je župan Kolić oduzeo sva prava zamjenici Ivani Tomaš. Također se pozvao na jedan  neimenovani medij koji je pisao o „silnim milijunima“ u Ličko-senjskoj županiji. Na pitanja je odgovorio župan Milan Kolić, ali se prije odgovora također zahvalio članovima Županijske skupštine na vrlo konstruktivnom radu.

-Ja ne mogu komentirati izjave pojedinih medija, niti mogu nekome oduzeti elementarna prava, pa rako i gospođi Tomaš. Sukladno Zakonu gospođa Tomaš redovno prima plaću, a to što ne obavlja svoju dužnost morate pitati nju, a ne mene. Što se tiče natpisa o medijima i nekakvim milijunima možda biste to pitanje trebali postaviti g. Franiću kao predsjedniku županijskog Antikorupcijskoga vijeća koji je to i plasirao u medije. Od mene nikada niste čuli da je netko učinio „to nešto“. Institucije će ustvrditi odgovornost za takve stvari, pa stoga mislim da ste  pitanje uputili na pogrešnu adresu. Što se tiče rada ovoga tijela moram  podsjetiti da su neki vijećnici odbili glasati kada se radilo o zadržavanju sadašnjeg ustroja hrvatskih županija. Svjedoci smo nove odluke hrvatske Vlade po kojoj ustroj Hrvatske ostaje na sadašnjim županijama, na temeljima koje je ustrojio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, rekao je između ostaloga župan Milan Kolić.

U paketu su izglasane odluke o prihvaćanju izvješća o radu i financijskih izvješća medicinskih ustanova kojima je Ličko-senjska županija osnivač. Znakovita je bila rasprava Gojka Mejetića (SDP) koji je elaborirao petnaestak minuta, a da se gotovo  nije niti dotakao teme, na što ga je predsjednik Skupštine dr. Darko Milinović u dva navrata opomenuo i na koncu mu oduzeo riječ. Upravo je Gojko Majetić kao najstariji član ovoga tijela imao čast uputiti zahvalu i pozdrave članovima Županijske skupštine na koncu današnje sjednice, istaknuvši predan rad svih vijećnika, župana Milana Kolića i njegovih zamjenika, predsjednika dr. Darka Milinovića, prethodne tajnice Ankice Blažević i sadašnje Gordane Pađen. Zadnji čin ove sjednice  bilo je zajedničko fotografiranje svih sudionika.

Gs Press / Nikola Mraović

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.