U maloj dvorani gospićkog KIC-a sinoć je održana redovna skupština Udruge ratnih veterana 9. gbr „Vukovi“. Tijekom skupštine jednoglasno su usvojena Izvješća predsjednika udruge, nadzornog odbora i financijsko izvješće za 2017., kao i Plan rada za 2018.g. u kojem su težišne zadaće izgradnja spomen obilježja svim poginulim pripadnicima Zbornog područja Gospić u operaciji „Oluja“ na Ljubovu, obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Medački džep”, obilježavanje 26. obljetnice ustrojavanja 9. gbr. „Vukovi“ te osnivanje podružnice Udruge u Istarskoj županiji.
Na skupštini je dosadašnji predsjednik udruge Milan Franić podnio ostavku na tu dužnost koju je obnašao gotovo sedam godina. Franić je ostavku podnio prije isteka mandata, što je obrazložio privatnim obvezama i zamorom. Nakon toga pristupilo se izboru novog predsjednika budući je Milan Franić nakon skoro 7 godina rada na toj dužnosti podnio ostavku. To su učinila i dva člana Upravnog odbora udruge zbog privatnih i zdravstvenih problema.
Skupština je jednoglasno prihvatila ostavke te pristupila izboru novog predsjednika. Na to mjesto jednoglasno je izabran Antonijo Šebalj, dosadašnji dopredsjednik dok je Milan Franić zauzeo mjesto dopredsjednika. Za nove članove Upravnog odbora izabrani su Josip Lulić i Siniša Troha koji će ujedno biti i tajnik udruge. Pod točkom „razno“ donesena je odluka da udruga financijski pomogne jednom pripadniku legendarnih Vukova koji je teško obolio, a članovi udruge su uz to na licu mjesta skupili prema mogućnostima jednu količinu novca koju će mu uručiti prilikom posjete, te da se ove godine dodatno uredi prostor udruge.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.