U sklopu završetka Dječjeg tjedna DND Gospić, udruga ZIR, udruga „Pčelice“, Kulturno informativni centar, LAG LIKA i Grad Gospić organizirali su radionicu za mlađe uzraste pod nazivom “Igramo se i učimo u urbanom vrtu”. Djeca su imala zadatak pripremiti vrt za nadolazeće razdoblje i posaditi jesensko/zimske kulture.
Voditeljica DND Grada Gospića Sanja Puškarić Delač istaknula je nekoliko detalja vezanih uz ovu radionicu.
– Dio ekipe je zadužen za uređenje gredica, farbanje i sađenje onoga što se može sada u jesen. DND Gospić odrađuje igre za djecu. Imamo učenje o voću i povrću preko kartica. Pčelice sudjeluju u uređenju vrta i imaju nekoliko svojih igara. A glavni cilj ovih aktivnosti je da djecu poučimo kako održavati bilje. Umjesto grickalica za djecu ovdje imamo domaće proizvode, pekmeze, sokove, domaći kruh, ajvar.

Permakulturni urbani vrt je nastao inicijativom LAG-a LIKA kroz niz volonterskih akcija u neposrednoj blizini OŠ dr. Jure Turića. Za planiranje sadržaja vrta bila je zadužena udruga ZIR – zajednica i razvoj, koja je uz pomoć cijelog niza partnera i sponzora projekt formiranja permakulturnog vrta uspješno privela kraju u srpnju ove godine. Kako doznajemo, u dogovoru s kolektivom OŠ dr. Jure Turića pojedini profesori su sukladno mogućnostima uključili radove u vrtu u svoje kurikulume i s učenicima vrijedno obilaze vrt i brinu za posađene biljke.

GsPress/N.Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.