Jedanaestu godinu za redom manifestacija pod nazivom  „Noć muzeja“ otvorila je vrata više od 250 muzeja i galerija diljem Hrvatske. Od 2009. godine ovome se priključio i Muzej Like Gospić, a od 2011. Memorijalni centar Nikle Tesle u Smiljanu. Oba je izložbena prostora sinoć obišlo nekoliko stotina posjetitelja svih uzrasta, pa zaposlenici ovih ustanova na čelu s ravnateljicom prof. Vesnom Bunčić imaju razloga za zadovoljstvo.

-Posjetitelji su u Muzeju Like Gospić imali na raspolaganju naš stalni postav. U Malom salonu muzeja, kao i u MC „Nikola Tesla“,održana je promocija publikacije “4KIDS” (vodiča kroz muzejske zbirke). Fotografije je realizirala naša muzejska pedagoginja Marina Krmpotić, a autorica i ilustratorica je Zrinka Ostović iz Senja. Muzej Like Gospić je među prvim u Hrvatskoj koji je realizirao publikaciju ove vrste. To je vrlo zanimljiva ilustrirana publikacija realizirana kao vodič kroz muzeje namijenjen djeci. Predavanje” Kulturna baština u funkciji razvoja turizma ruralnih krajeva” realizirale su predavačice Martina Jurković, struč.spec.oec. i Tihana Kalčić, mag.iur. s Poslovne akademije Rijeka. Posjetitelji su u velikom broju obišli i stalni postav MC «Nikola Tesla» u Smiljan gdje su također mogli vidjeti izložbu “Od osnivanja Centra do danas”  koja sadrži mnoštvo fotografija i medijskih natpisa vezanih u taj projekt. Održano je i stručno predavanje “Marketing kulturne baštine” uz angažman
predavačice Lane Pajdaš iz Creatriivity agencije. Na ovaj smo način priredili muzejske i edukativne sadržaje  primjerene posjetiteljima svih uzrasta, kazala nam je ravnateljica Muzeja Like Gospić prof. Vesna Bunčić. Uz sve razloge održavanja ove manifestacije svakako valja istaknuti kako su se sinoć u Gospiću i Smiljanu okupili mladi i stari koji u muzeje idu vrlo rijetko. Mnoštvo atraktivnih izložaka i stručna predavanja mogli bi biti „magnet“ za naše učestalije dolaske u muzejske prostore.

GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.