Nakon ljetne stanke danas je u Gospiću održana XXI. Županijska skupština pod predsjedanjem dr. Darka Milinovića. Skupština je na Dnevnom redu imala uobičajeni Aktualni sat i još 18 točaka.
Milka Rukavina (HDZ) željela je iz prve ruke čuti tijek i zaključke sa susreta župana Milana Kolića i članova Diplomatsko-gospodarskog kluba koji su posjetili Županiju na dan otvaranja priredbe „Jesen u Lici“. O tome je skupu više rekao župan Milan Kolić.
-Kao što ste vjerojatno čuli, tijekom manifestacije „Jesen u Lici“ imali smo čast i zadovoljstvo susresti se sa 24 predstavnika veleposlanstava akreditiranih u RH. Ovaj je susret organiziralo Ministarstvo vanjskih poslova. Bila je to svakako najznačajnija i najmasovnija posjeta stranih čimbenika specijaliziranih za gospodarstvo koji su posjetili Ličko-senjsku županiju. Ovaj su posjet predstavnici veleposlanstava iskoristili za bolje upoznavanje s prostorom naše županije, s našim potencijalima i potrebama. Ovom prigodom susreli su se s lokalnim stanovništvom, gospodarstvenicima i predstavnicima lokalne samouprave, a sve u cilju boljeg stjecanja ukupnih spoznaja. Na samom početku njihova boravka imao sam čast predstaviti im brojne potencijale s kojima naša županija raspolaže, s geo-političkim položajem, komunikacijama, gospodarskim aspektima i sl. Nakon što su iskazali veliko zadovoljstvo pogledavši izložbu „Jesen u Lici“ naši gosti su pogledali tvornicu „Kalcit“ Gospić, „Lika-svjetlo“ d.d. i pekarnu „Tušak“ d.o.o. Tijekom posjete dogovoren je nastavak razgovora i suradnje s nekoliko veleposlanstava i gospodarstvenika koje oni predstavljaju ili ponovni dolazak s investitorima voljnim za ulaganjima na ovim prostorima, rekao je župan Kolić koji je napomenuo vrlo korisne razgovore vezane uz turizam, stočarstvo i šumarstvo, odnosno osnovne smjernice razvojne strategije Ličko-senjske županije. Vijećnika Tomislava Zrinskog (SDP) zanimali su uvjeti davanja u najam dijela prostorija Lučke uprave Senj. Župan Kolić je ustvrdio kako Lučka uprava još nije donijela odluku vezanu uz javno nadmetanje za raspolaganje navedenom nekretninom.
-Ličko-senjska županija traži investitora da bi zgrada Lučke uprave stavila u cjelovitu funkciju, pri čemu bi bili stvoreni bolji uvjeti za rad, ali i mogućnost najma jednog dijela prostora, odgovorio je župan Kolić. Mario Šuljić je želio prejudicirati točku Dnevnoga reda vezanu uz kratkoročno zaduživanje Ličko-senjske županije. Župan Kolić je u svojem odgovoru istaknuo kako potraživanja Županije iznose 995 tisuća kuna, obveze milijun i 626 tisuća kuna, pa se kratkoročno zaduživanje pokazalo kao dobra praksa s kojom se neprestano smanjuju županijske obveze i konsolidira financijsko poslovanje.

U nastavku Županijske skupštine prihvaćeni su i brojni akti poput donošenja Odluke o donošenju Plana zaštite od požara s procjenom ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija Ličko-senjske županije, donijet je Zaključak o Izvješću o radu Župana za prvo polugodište 2016. Godine, donošenje Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Ličko-senjske županije za razdoblje od 1.1.- 30.6.2016. godine i td.

GsPress/N.M.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.