Za vrijeme ljetnog solsticija (18.-24. lipnja) u planinarskom raju na Baškim Oštarijama smjestio se “Mystic Mountain” festival. Kako ističu organizatori, ovaj festival je nastao iz ljubavi prema prirodi i želje da u bajkovitom prirodnom ambijentu dijeli prekrasnu glazbu, a da posjetitelji zajedno prožive emocije i unutarnja prostranstva kroz koja ih vodi ovaj spoj.

Luka Žužinić vlasnik kampa “Velebit” suorganizator je “Mystic mountain” festivala koji se ovaj tjedan održavao na Baškim Oštarijama. Upitali smo ga da nam kratko pojasni o čemu se ovdje radi.

– Ovo je festival koji se danas kategorizira kao festival transformacije svijesti, radi se o festivalu elektronske glazbe gdje se pušta psi trans, bloa trans, progressive trans, house, techno, čak i bendovi eksperimentalnog programa u kombinaciji basista, gitarista, uz dj i ljude na udaraljkama. Bilo je svega pomalo, imali smo i razne radionice od grupnih meditacija do joge. Ovo je prvi festival na Velebitu gdje je sudjelovalo između 200 do 250 osoba, neki na duže, a neki samo na jednu noć.  Ovisno o feedbacku koji ćemo dobiti od sudionika, ovaj bi se festival mogao ponavljati svake godine. Uglavnom nismo imali niti jednu prijavu od susjeda niti prijava od strane policije.  Sve je uredno prijavljeno sa svim potrebnim dozvolama u suradnji sa Parkom prirode Velebit i Općinom Karlobag.  Prezadovoljni smo prvim festivalom i nadamo se uz suglasnost lokalnih institucija pa ćemo festival ponoviti i iduće godine, kazao je Žužinić.

Gs Press / Nick

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.