Održan Prvi Hrvatski Festival Hodanja u Gospiću

0

Ličko-senjska županija započela je danas masovno sportsko događanje – Prvi Hrvatski Festival Hodanja koji je okupio ljude iz cijele Hrvatske ali i inozemstva.

Prvog i drugog rujna, u organizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije, sudionici će hodati na šest posebno kreiranih, atraktivnih ruta u Gospiću i Otočcu. Na šetanje se kreće iz središta obiju gradova, što će sigurno biti spektakularan prizor.

Prvi rujan tj. danas rezerviran je za Gospić gdje svi prijavljeni „šetači“ savladavaju dvije staze od 23 i 30 kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, drugog rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka – kraću stazu od 18 km, te najdužu i najzahtjevniju stazu od čak 34 kilometra. Također, dodane su dvije nove „mini“ staze u svakom gradu, za one koji se ipak ne usude odvažiti na duže staze.

Organizator festivala i direktor turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević pozdravio je sudionike –hvala Vam što ste došli usprkos ovom vremenu i nadam se da će vrijeme svakim korakom biti bolje i da će kiša stati.  Hvala Vam još jednom što ste ovdje i nadamo se da je ovo prvi put ali ne i zadnji da smo na ovom festivalu hodanja.

Slavija Jačan Obratov ispred Hrvatske turističke zajednice obratila se sa nekoliko prigodnih riječi i službeno otvorila festival hodanja – pozdravljam sve prisutne i po ovom kišnom vremenu mi je drago da nas ipak ima.  Meni je iznimno zadovoljstvo i čast što sam danas ovdje u Gospiću i u Lici.  Ovo je prvi nacionalni festival hodanja u Lici i vjerujem da će ova manifestacija postati svako godišnja manifestacija. Ne moram govoriti koliko su bitna ovakva događanja za turističku ponudu, za motiv dolaska u destinaciju i obogaćivanje turističke ponude, svi već znate, želja nam je i dati ćemo punu podršku organizatorima da ovaj festival hodanja postane tradicionalan i da postane događanje kao što ga imaju u Nizozemskoj gdje je prošle godine zabilježeno preko 40.000 sudionika.  Svima želim ugodno hodanje po ovom kišnom vremenu, ali kiša ne mora biti minus, može samo dati ugođaj na romantici.  Sretno.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.