Ličko-senjska županija se već nebrojeno puta dokazala kao pouzdan partner raznorodnih udruga, ustanova i institucija, pružajući im pri tom nesebičnu svekoliku potporu. Potvrdilo se to i tijekom današnjeg prijema u zgradi Ličko-senjske županije upriličenog povodom blagdana Svetog Florijana, Dana vatrogasaca. Prijemu su bili nazočni predstavnici svih dobrovoljnih vatrogasnih društava, kao i Javnih vatrogasnih postrojbi predvođenih predsjednikom Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Milanom Jurkovićem i vatrogasnim  zapovjednikom Hrvojem Ostovićem. U ime župana ličko-senjskog  Milana Kolića   govorila je Sanja Pavelić, članica  županijskog Stožera civilne zaštite  koja  je uz čestitke i zahvalu vatrogascima istaknula važnost humane misije  vatrogasaca koja se  dokazala u nebrojeno slučajeva požara, poplava i drugih nedaća.

-Nalazimo se u mjesecu svibnja kada počinje požarna sezona. Čast mi što su danas ovdje okupljeni predstavnici svih JVP-a i DVD-a s prostora Ličko-senjske županije, dakle svih onih postrojbi koje su učestalo na terenu, ne pitajući za radno vrijeme, nagrade i sl. Ovdje treba istaknuti našu suradnju koja je uvijek bila na visokoj razini. Svoje dužnosti obavljate vrlo profesionalno i nadasve humano. Uz to ste jedna od najspremnijih, nabolje organiziranih i najbolje educiranih snaga našega društva. Moralna i profesionalna obveza Ličko-senjske županije  je da usko surađujemo sa  vatrogascima i vjerujem da je ta suradnja uvijek bila na vrlo visokoj razini, rekla je Sanja Pavelić. Zahvaljujući na prijemu predsjednik Vatrogasne zajednice ličko-senjske Milan Jurković nije dvojio kako je suradnja vatrogasnih zajednica s Županijom na izvrsnoj razini, kao i međusobna suradnja između postrojbi.

-Još jedna godina je iza nas i koliko god je rad vatrogasaca bio težak i složen, a prvenstveno human, možemo biti zadovoljni našim angažmanom, napredovanjem u smislu edukacije i opremljenosti vatrogasaca. Angažman vatrogasaca očituje se od banalnih intervencija do pogibeljnih katastrofa s ljudskim žrtvama. Vatrogasci su uvijek prvi u zaštiti života i materijalnih dobara. Za nedavnog velikog požara u Zagrebu građani su pozivani da se udalje najmanje 200 metara od požarišta, dok su vatrogasci išli u samo središte vatrene stihije kako bi taj požar lokalizirali. Tako vatrogasci često riskiraju svoje zdravlje i živote  da bi pomogli drugima. To nije zanimanje, to nije posao. To je nešto puno više i zato kao predsjednik Vatrogasne zajednice ličko-senjske županije želim zahvaliti  svim vatrogascima na njihovoj srčanosti i spremnosti za djelovanje. Zahvaljujem i Ličko-senjskoj županiji na svoj pomoći i podršci koju nam uvijek nesebično pruža. Toga smo svjesni svi, osobito mi stariji kada se sjetimo u kakvom stanju su bile vatrogasne postrojbe prije 25-30 godina, i što se tiče opreme i što se tiče obučenosti vatrogasaca. Zato na sadašnje stanje moramo biti ponosni jer su naši vatrogasci dorasli svim izazovima koji se pred njima svakodnevno postavljaju, rekao je Milan Jurković upućujući vatrogascima čestitke povodom Dana vatrogastva.

LSŽ/ Nikola Mraović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.