Nakon što je Grad Gospić još lani prijavio projekt pod nazivom „Okreni list“ ovih dana stigao je pozitivan odgovor od Ministarstva zdravstva. Riječ je o natječaju „Promocija zdravlja i prevencija bolest – Faza 1“. Odluka o financiranju za ukupno devet uspješnih prijavitelja odnosi se i na Grad Gospić čiji je projekt osvojio 103 boda, od mogućih 110.

Projekt „Okreni list“ je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ u iznosu od 263.618,19 kuna. Grad Gospić će  provedbom projektnih aktivnosti educirati i informirati građane o važnosti brige o osobnom zdravlju i promicanju zdravih životnih navika. Aktivnosti projekta su konkretno usmjerene na promociju zdravlja i važnost prevencije bolesti te će se kroz edukacije i preventivne preglede (mobilni mamograf, pregled jetre FibroScanom, mjerenje razne masnoće i šećera u krvi, mjerenje krvnog tlaka i srčanog pulsa), utjecati na informiranost o važnosti zdravlja, kao i pravilnim i zdravim životnim navikama.

Trilateralni Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisat će se narednoga tjedna između Ministarstva zdravstva, kao posredničkog tijela razine 1, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao posredničkog tijela razine 2 i Grada Gospića kao nositelja ovog zdravstvenog projekta.

GS press

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.