Şmotra amaterskih kazališta Ličko-senjske županije održana je 8.travnja 2017. u Gospiću, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr.Ante Starčević. Na programu su bile dvije predstave: „Ćelava pjevačica“ Amaterskog kazališta Arupium iz Otočca i „Čelične magnolije“ Amaterskog kazališta Gospić.

U ime organizatora 57. FHKA, Hrvatskog sabora kulture iz Zagreba, nazočila je selektorica gospođa Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka.

Odlukom selektorice na 57.FHKA upućena je predstava „Čelične magnolije“, AK Gospić koje će predstavljati Ličko-senjsku županiju.

Izdvajamo mišljenja selektorice:

„Predstavu Čelične magnolije, toplu priču o ženama čije se životne sudbine i prijateljstva prikazuju kroz jedan frizerski salon odlikuje vrlo jasna režija u stilskom pristupu predstavi, mizanscenu i radu s glumicama pa predstava ima dobru  dinamiku. Svaka glumica svom je liku dala potrebnu osobnost tako da su sve karakterno različite. Moram pripomenuti da bi se neki likovi još dali doraditi detaljima kako bi predstava dobila bolji unutarnji ritam i postala malo živahnija, naročito u prvom dijelu. U vrlo ujednačenoj igri  gdje nije bilo glumačke izvještačenosti  posebno bih pohvalila Maju Brozičević kao vlasnicu frizerskog salona čija je uloga bila najdorađenija.  U svakom slučaju predstava je dosljedno napravljena i odabrala sam ju za 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera. „

Važno je napomenuti da AK Gospić djeluje svega četiri godine i ovo im je treća godina zaredom da su u velikoj konkurenciji amaterskih kazališta s bogatom tradicijom i trajanjem, odabrani među 18 najboljih u Hrvatskoj.

Relativno kratkim vremenskim trajanjem, a s iznimnim rezultatima koji uključuju sedam izvedenih kazališnih predstava, različitih žanrovskih, redateljskih, scenskih i izvedbenih određenja, ova skupina entuzijasta koja uistinu zna živjeti život na kazališnim daskama, obećava izazovnu i iznenađujuću budućnost kazališnog amaterizma u našem gradu-

Čestitamo im od  srca!

Gs Press / POU Gospić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.