Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 27. ožujka 2020. donio je Odluku o iznimnoj obustavi mjere ograničenja rada prodavaonica u kojima se prodaje građevinski materijal zbog saniranja posljedica potresa u gradu Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Točka I. Ovom Odlukom iznimno se obustavlja mjera ograničenja rada prodavaonica u kojima se prodaje građevinski materijal, koja je utvrđena za vrijeme proglašenja epidemije bolesti COVID-19 Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja.

Točka II. Pod posebnim uvjetima iz ove Odluke, dopušta se rad prodavaonicama u kojima se prodaje građevinski materijal u gradu Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji, kako bi se omogućilo saniranje posljedica uzrokovanih potresom.

Točka III. Prodavaonice iz Točke II. ove Odluke dužne su, osim općih mjera i uputa koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dodatno:

  • osigurati da se kod ulaza u prodavaonice, kao ni u samim prostorima prodavaonica, ne stvaraju gužve (preporuča se ograničiti broj kupaca koji istovremeno mogu biti u prodavaonici s obzirom na veličinu prodavaonice), te jasne upute o tome staviti na sve ulaze u prodavaonice;
  • primjenjivati mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora u prodavaonici;
  • organizirati rad tako da bude osigurana što veća međusobna udaljenost radnika i kupaca, uz poštivanje strogih mjera socijalnog distanciranja;
  • redovito provjetravati prostore prodavaonice;
  • osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima za ruke te uz njih postaviti kratku obavijest o općim mjerama rizika od zaraznih bolesti;
  • na vidnim mjestima istaknuti upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o hiijeni te strogoj mjeri socijalnog distanciranja.

Točka IV. Stožeri civilne zaštite dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke.

Točka V. Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Narodnim novinama.

Cijela Odluka je na poveznici

Gs Press /

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.