TJEDAN ŠLJIVA, GLJIVA I KRUMPIRA „odlično je – iz Like je″

Turistička zajednica Grada gospića u suradnji sa ugostiteljima s područja Grada Gospića organizira Tjedan šljiva, gljiva i krumpira pod geslom Odlično je  – iz Like je. Navedeni tjedan odvijati će se od 26. 09. 2016. – 02.10.2016. po gradskim restoranima, konobama i pizzerijama, koji će navedeni tjedan nuditi menije na bazi navedenih namirnica, i uz to posluživati ličku rakiju šljivovicu, a sve po promotivnim cijenama kako bi bili dostupni i lokalnom stanovništvu i naravno turistima koji će nas posjetiti za Jesen u Lici.

Ove prave domaće delicije nekoć su bile simbol siromaštva, a danas svojom kvalitetom promoviraju Gospić- Liku u svijetu gastronomije.

Pustimo kuhare da si puste mašti na volju, donoseći nove gastro doživljaje, a sve u slavu namirnica koje upravo obilježavaju ovaj kraj.

Ovu manifestaciju podržali su gotovo svi restorani s područja grada, a u neformalnom razgovoru doznali smo da će se na meniju naći jela : juhe od gljiva, rižota od gljiva, gljivarski kotlić, knedle sa šljivama, peka sa janjetinom i krumprima, pizza sa tri vrste gljiva, buhtle sa šljivama…..

Pozivamo Vas da si nešto izaberete iz bogatog menija naših ugostitelja i uživate u mirisima i okusima jesenskog ploda koje nam je podarila priroda.

Dobar tek !

TZ GRADA GOSPIĆA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.