Tjedan šljiva, gljiva i krumpira koji organizira TZ Grada Gospića odvijati će se od danas pa sve do nedjelje po gradskim restoranima, konobama i pizzerijama. Ugostiteljski objekti će nuditi menije na bazi navedenih namirnica, i uz to posluživati ličku rakiju šljivovicu, a sve po promotivnim cijenama kako bi bili dostupni i lokalnom stanovništvu i naravno turistima koji će Gospić posjetiti za “Jesen u Lici”.
Ove prave domaće delicije nekoć su bile simbol siromaštva, a danas svojom kvalitetom promoviraju Gospić- Liku u svijetu gastronomije.
– Pustimo kuhare da si puste mašti na volju, donoseći nove gastro doživljaje, a sve u slavu namirnica koje upravo obilježavaju ovaj kraj. Ovu manifestaciju podržali su gotovo svi restorani s područja grada, a u neformalnom razgovoru doznali smo da će se na meniju naći jela : juhe od gljiva, rižota od gljiva, gljivarski kotlić, knedle sa šljivama, peka sa janjetinom i krumprima, pizza sa tri vrste gljiva, buhtle sa šljivama. Pozivamo Vas da si nešto izaberete iz bogatog menija naših ugostitelja i uživate u mirisima i okusima jesenskog ploda koje nam je podarila priroda, pozivaju u TZ Grada Gospića. Tjedan šljiva, gljiva i krumpira odvija se pod geslom “Odlično je – iz Like je”.

GsPress/N.Mraović

tjedan-sljiva-krumpira

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.