U ime Osnovne škole Lovinac v. d. ravnateljica Marija Tonković primila velikodušnu donaciju obitelji Ivice i Ljerke Zdunić.  Ivica Zdunić, dobrotvor je rođen u Lovincu, među najvećim je i najbogatijim hrvatskim poduzetnicima iseljenima u Kanadu. Poduzetnik koji kroz razne donacije pomaže svojoj domovini.

Tako se odlučio za donaciju OŠ Lovinac, odnosno svome rodnom mjestu u kojem je završio četiri razreda osnovne škole. Riječ je o šest stolnih računala i jednog projektora  koji upotpunjuju informatičku učionicu  škole u Lovincu.  V. d. ravnateljice Marija Tonković ovom je prigodom obitelji Zdunić uputila javnu zahvau.

-Ovim putem  se zahvaljujemo obitelji Zdunić na donaciji koja će uvelike poboljšati uvjete rada i učenja, te pomoći učenicima u svladavanju novih znanja. Stara i dotrajala oprema zamijenjena je novom koja će uvelike olakšati nastavni proces svih učenika. To su učenici koji sa svojim učiteljima ostvaruju visoke rezultate na natjecanjima u kojima god sudjeluju. Osnovna škola Lovinac je matična škola u Općini Lovinac koja broji svega 40 učenika. Mala škola, a poznata po mnogim uspjesimaTonković i za kraj bih citirala Ivicu Zdunića:

„Ako imaš novca, savjest ti nalaže da pomogneš Crkvi, sportu, edukaciji. I ja se time ponosim“ riječi su Ivice Zdunića. Na ovoj hvalevrijednoj donaciji svakako treba zahvaliti i dr. Vlatku Duvnjaku  na inicijativi i angažmanu u realizaciji donacije ovih računala, naglašava v. d. ravnateljica Marija Tonković.

Obitelj Zdunić je ovom gestom pokazala svoje veliko srce, skromnost i razumijevanje za potrebe mnogih i tako kao primjer može služiti mnogima!

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.