Svečarska i radna sjednica Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije održana je danas u županijskoj dvorani za sastanke. Predsjednik Stožera Vice Nekić u uvodu je istaknuo kako se na ovaj način se obilježava Međunarodni dan civilne zaštite, ali i suimiratju uspjesi, stalni angažman i potrebe civilne zaštite na ovim prostorima. Radu Stožera pridružio se župan Darko Milinović.

Zahvaljujem ovom Stožeru i svima koji na bilo koji način doprinose većoj sigurnosti svih naših građana. Kod nas je bilo poplava, snježnog nevremena, požara, kao i mnoštvo situacija u kojima su službe uključene u ovaj Stožer promtno i profesionalno realizirale sve zadane zadaće. Svi vi ste bili primjer kako se radi sve ono što se pred vas nameće. Trnutno su mnoge aktivnosti okrenute prema corona virusu pa ćemo i danas održati jedan sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova i Doma za starije i nemoćne. Zahvaljujem vam na svim ovim godinama predanog rada i pomaganju našim građanima, rekao je župan Milinović i zaželio svim službama što manje posla.

O novonastaloj situaciji vezanoj uz pojavu corona virusa govorila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije Ružica Čanić.

Ovo je prigoda da bih naglasila kako jedan epidemiolog, naš dr. Ivan Stanić, svakako nije dovoljan da bi radom pokrivao najveću hrvatsku županiju. Zato smo nedavno dogovorili s našom epidemiologinjom koja je otišla u mirovinu da nam u ovoj situaciji bude konzultant. Mi svoj dio posla redovno odrađujemo, a početkom ove godine odrađivali smo zdravstvenu kontrolu većih skupina kineskih turista na Plitvicama. Od nedavno imamo pune autobuse turista iz Južne Koreje, uz valjane preglede naših sanitarnih inspektora. Nadzore svih dolazaka ljudi iz područja rizičnih za corona virus mi redovno nadziremo i za sada nemamo utvrđenih slučajeva pojave ove bolesti, naglasila je dr. Čanić.

U radu Stožera civilne zaštite sudjelovali su danas predstavnici Hrvatske vojske, policije, zdravstevnih ustanova, vatrogasnih postrojbi, HGSS-a, Crvenog križa i jedinica lokalne samouprave.

Nakon toga je u dvorani Kulturno-informativnog centra Gospić održano predavanje za srednjoškolsku populaciju na temu „Uzroci i poljedice klimatskih promjena“ autorice dr. Jelene Puđak. Na koncu ovoga predavanja su predstavnici Policijske uprave ličko-senjske, HGSS-a Gospić, Crvenog križa Ličko-senjske županije i JVP Gospić prezentirali spremnost svojih službi za  djelovanju u svim pogibeljnim situacijama.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.