Sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja koju je donesao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i zaključcima Stožera civilne zaštite Općine Karlobag ovim putem obavještavamo stanovnike Općine Karlobag kako su u sljedećih 30 dana na snazi protuepidemijske mjere i stroge mjere socijalnog distanciranja kojih se treba strogo pridržavati. Navedene mjere nalaze se u privitku ove obavijesti.

Napominjemo kako trgovine sa prehrambenim proizvodima i apoteke i dalje rade, a vlasnici istih dužni su pridržavati se uputa koje se nalaze u privitku ove obavijesti.

Posebno upozoravamo stanovništvo starije od 65 godina da ne napuštaju svoje domove i strogo se socijalno distanciraju jer su upravo oni najugroženija skupina stanovništva. Ukoliko je potrebno otići u prodavaonicu ili apoteku neka to za njih obavi mlađi član obitelji. Ako ste stariji od 65 godina, sami ste u kućanstvu i na području Općine Karlobag nemate mlađeg člana obitelji ili bliže rodbine molimo vas da nazovete broj 053 572 851 Crveni križ te će se za vas organizirati doprema potrepština od prodavaonice do kuće.

Iako za sada navedenim mjerama nije obuhvaćena zabrana pružanja usluga smještaja preporuka je stožera da svi vlasnici smještaja ne pružaju usluge smještaja, a ako ipak pružaju da prije provjere u Policijskoj postaji Karlobag da li je za korisnika usluge smještaja izdano rješenje o mjerama samoizolacije.

Osobe kojima je izdano rješenje s mjerama samoizolacije dužni su strogo se pridržavati mjera, ne stupati u kontakt sa svojim ukućanima i nikako ne smiju napuštati objekt u kojem su smještene.

Za sva pitanja vezana uz virus COVID-19 možete nazvati broj 113.

Za eventualna pitanja vezano za opće funkcioniranje rada i života u novonastaloj situaciji u općini možete se javiti na tel 053 694 460 ili na mail opcina.karlobag@gs.t-com.hr

Za psihosocijalnu pomoć oboljelih ili osoba koje su u samoizolaciji u vremenu 0-24 je otvoren telefon 099/314 54 17.

STOŽER ZA CIVILNU ZAŠTITU

        OPĆINE KARLOBAG

Odluka – mjere ograničavanja društvenih okupljanja, rada trgovina-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.