Na temelju Zakona o popisu poljoprivrede 2020. godine, glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku raspisala je Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. godine u svojstvu popisivača.

Popis poljoprivrede 2020. godine provest će se na području Republike Hrvatske od 14. rujna do 14. listopada 2020. godine.

Za sudjelovanje na Popisu angažirat će se ukupno 1 697 popisivača, od toga za Ličko-senjsku županiju 56 popisivača.

Popisivači prikupljaju podatke od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava unosom podataka u elektronički popisni obrazac putem prijenosnih računala. Oni trebaju biti komunikativne osobe, a o njihovim sposobnostima, zalaganju i načinu ponašanja s osobama od kojih prikupljaju podatke u velikoj mjeri ovisi uspjeh Popisa.

Prijave za popisivače prikupljaju se od  8. lipnja do 15. lipnja 2020., a zainteresirani kandidati za sudjelovanje u popisu poljoprivrede trebaju na internetskim stranicama Popisa (www.popispoljoprivrede.hr) popuniti prijavu za popisivača i ispuniti stručni test znanja o poljoprivredi.

Kanadidat može samo jedanput popuniti prijavu i test. Kod popunjavanja prijave obavezan je podatak broj osobne iskaznice.

Uvjeti za prijavu kandidata za popisivača jesu.

–          punoljetnost

–           najmanje završena srednja škola u trajanju do tri godine

Kriterij za odabir kandidata za popisivača jest:

–          stručni test o poljoprivredi

Rezultati odabira kandidata za popisivače bit će objavljeni do sredine kolovoza 2020. Na internetskim stranicama Popisa (www.popispoljoprivrede.hr).

Za izabrane kandidate za popisivače organizirat će se obvezna poduka na kojoj će biti upoznati s metodologijom i organizacijom popisa.

Vrijeme i mjesto održavanja poduke za kandidate za popisivače po županijama bit će objavljeni na internetskim stranicama Popisa ( www.popispoljoprivrede.hr).

Poduka kandidata za popisivače organizirat će se u svim županijama u kolovozu i rujnu 2020.

ŽUPANIJSKO POPISNO POVJERENSTVO

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.