Opća bolnica Gospić i Centar za dijalizu imaju razloga za zadovoljstvo. Rečeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u uredu ravnateljice OB Gospić dr. Sandre Čubelić kada je novinarima rečeno kako je u mjesec dana izvršena priprema trojice pacijenata kojima su potom u KBC Rebro u Zagrebu transplatirani bubrezi. Pripreme za translatacije pacijenata obavljene su u Gospiću u mjesec dana da bi se nakon toga obavilo uspješno presađivanje bubrega. Na pressici su osim ravnateljice govorili Ivan Laškarin (63) iz Otočca kojemu je početkom srpnja uspješno transplatiran bubreg, voditelj Centra za dijalizu dr. Drago Poljak i glavna sestra ovoga odjela Željka Ćaćić.

Ravnateljica Čubelić je u uvodu istaknula kako se u Centru za dijalizu trenutno nalazi 25 pacijenata, a da je u proteklih 19 godina u Gospiću na dijalizi spašeno gotovo 150 života. Od 2014. godine ovaj je odjel prešao pod ingerenciju ove bolnice samo zato da se ne bi zatvorio i da pacijenti ne putuju u udaljene centre 2-3 puta tjedno. Govoreći o pripremama pacijenata za transplataciju bubrega dr. Drago Poljak istaknuo je izvrsnu suradnju i profesionalizam svih dijagnostičkih odjela ove bolnice.

 

Naš Centar ima najsuvremeniju opremu za dijalizu. Ovdje u OB Gospić su obavljene vrlo obimne i zahtjevne pretrage pacijenata uoči transplantacije bubrega. Sa svim tim nalazima šaljemo pacijenta u KBC Zagreb gdje se vrši transplantacija, da bi se pacijent stavio na listu čekanja. Onda se vraća doma i nama na dijalizu i čim nam iz Zagreba jave da imaju bubreg na raspolaganju naš pacijent ide u Zagreb u bilo koje doba dana ili noći. Tako su unatrag mjesec dana tri naša pacijenta dobili nove bubrege i više ne idu na dijalizu, rekao je dr. Drago Poljak.

 

Ivan Laškarin iz Otočca s puno zahvalnosti govori o naporima i stručnosti djelatnika OB Gospić.

U roku od 15 dana tri su pacijenta s ovog područja obavila transplataciju bubrega. Krivo mi je što bi se npr. u Americi o tome puno pisalo, dok je kod nas sve prošlo nezapaženo. Bio sam u Centrima za dijalizu u Zagrebu, Ogulinu i Karlovcu. Moram reći da je ovaj Centar u Gospiću za nas pacijente najbolji, jedan od najboljih u Hrvatskoj. Imaju vrhunsku opremu i izuzetne stručnjake. Svi djelatnici našega Centra su vrlo susretljivi i uspješni u svom poslu. U Gospiću su nam načinjeni svi pregledi. Neki su ponovljeni i u Zagrebu, ali se ispostavilo da su istovjetni nalazima iz Gospića. Vezano uz Centar za dijalizu i OB Gospić  treba naglasiti kako moje mišljenje i riječi dijele svi pacijenti, kazao je Ivan Laškarin.

Tako se „mala“ bolnica u Gospiću opet dokazala s velikim rezultatima.

Gs Press / M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.