Subota, 10.6.2017., je bila radna i veoma uspješna za naše trenera i mlađe uzraste. S puno doživljaja se vraćamo kućama, a najveće usjehe su ostvarili nači dječaci 2007. i 2008. godišta koji su suvereno osvojili Rab i Rugvicu, te u Gospić donose nova zlata.

U 6,30h je ispred KIC-a u Gospiću sve vrvilo od naših rukometaša i rukometašica. Njih oko 100 je sa svojim trenerima i nekolicinom roditeljima krenulo za Rab, Rugvicu, Benkovac i Ogulin.

Na Rabu smo sudjelovali sa 6 ekipa dječaka i djevojčica, te se kući vraćamo s brojnim doživljajima i uspjesima. Naša najmlađa generacija koja se natječe po turnirima (2009./2010.) je u svojoj prvoj godini treniranja ostvarila i svoju prvu pobjedu u 1 do 2 godine starijoj konkurenciji. Dječaci 2008./2009. godišta su u istoj konkurenciji polako počeli pobjeđivati u nizu i najavili da se radi o još jednoj nadarenoj generaciji. Djevojčicama 2008. godišta je nedostajao 1 pogodak da se plasiraju u borbu za medalje, dok su očekivano najbolji uspjeh postigli dječaci 2007. godišta. Ovoga puta se s turnira vraćamo s jednim porazom (6:5), no revanširali smo se u finalu i pobijedili RK Čavle 9:5. Birana je i najbolja ekipa turnira, a u nju su sasvim zasluženo izabrani Ivan Pavelić i Vedran Hećimović

Turnir u Rugvici je bio pozivni turnir, naime pravo sudjelovanja imale su smo ekipe odabrane od ostrane organizatora. Izuzetno kvalitetan turnir na kojem je sudjelovala sva “krema” malog rukometa, od Valpova, Rudara, Kozarske Dubice, Ivanića, Poleta, Maksimir Pastele do Vučića, a naše ekipa dječaka se kući vraća sa svim pobjedama, bez poraza i s novim zlatom. Na žalost nisu se birali najbolji igrači, golmani i ekipe, no ne sumnjamo da bi se u suprotnom u Gospić vratili s još ponekom nagradom.

U Benkovcu smo u 2006. godištu sudjelovali s 2 ekipe dječaka. Krenuli smo dobro, pobjedama, ali smo naišli na 4 puno jače i fizički duplo moćnije ekipe. Iako nismo uspjeli ući u polufinale i borbu za medalje, možemo biti zadovoljni jer smo puno toga naučili, a već sutra nas očekuje novi turnir na kojemu možemo primijeniti nova znanja.

Djevojčice su u Ogulinu sudjelovale na turniru u kategoriji 2007. godišta i kući se vratile bez ozbiljnijeg plasmana što nam samo daje dodatni potiv da daljnji rad i napredovanje.

Velika hvala svim roditeljima na velikoj podršci i pomoći kada je najpotrebnije.

Gs Press / RK Gospić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.