Akcija sistematskih pregleda hrvatskih branitelja što ju je organiziralo  Ministarstvo hrvatskih branitelja već je polučila odlične  rezultate. Posredovanjem Područne jedinice Ministarstva i županijskog  Centra za psihosocijalnu pomoć Ličko-senjske županije u Gospiću organizirani su pregledi u Općoj bolnici Gospić. Viša stručna savjetnica u Područnoj jedinici Gospić Slavke Gerovac  ističe kako je odaziv branitelja sve bolji.

-Zbog toga smo uveli i dnevne preglede preko tjedna kada se u Općoj bolnici Gospić dnevno pregledaju po tri branitelja. Zaključno sa današnjim danom sistematskim pregledima pristupilo je 117 branitelja sa prostora Ličko-senjske županije. Zbog Uskrsnih blagdana ovoga vikenda se pregledi neće obavljati, ali zato imamo po 30 prijavljenih branitelja za preglede koji će se obaviti 22. i 29.  travnja. Prijave za sistematske preglede dobivamo svakodnevno i već sada ih se prijavilo više od stotinu koje ćemo razvrstati u grupe tijekom mjeseca svibnja. Jedan od problema u ovoj akciji je otežana komunikacija s nekolicinom branitelja koji su mijenjali brojeve mobitela. Zato ih molim da nam se jave na telefon 053/ 57 53 77 svakoga radnoga dana od 8 do 16 sati, ili putem e-maila: slavka.gerovac@branitelji.hr, ističe Slavka Gerovac.

Suradnjom Ministarstva zdravstva i Ministarstva branitelja preventivnim sistematskim pregledima 2017. godine  biti će obuhvaćeni hrvatski branitelji sa 1500 i više dana borbenog sektora, a koji nemaju status hrvatskih ratnih vojnih invalida  iz Domovinskog rata. Ministarstvo hrvatskih branitelja će i  ubuduće putem Područnih jedinica i županijskih Centara za psihosocijalnu pomoć koordinatorima dostavljati popis hrvatskih branitelja koji su se prijavili za pregled. Ovi sistematski pregledati potpuno su besplatni.

LSŽ/GsPress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.