Novi proračun Ličko-senjske županije: 20 mil. kn nepovratnih EU sredstava, regres za zaposlenike od 2500 kn

0

Župan Milinović izvijestio je javnost da će povući Proračun na doradu te da će ga do srijede ponovno uputiti u proceduru. Zanimalo nas je zbog čega je to učinjeno te smo dobili pojašnjenje od župana Milinovića.

Kao što sam rekao proračun sam uputio gotovo prije 6 mjeseca te su sada bitno promijenjeni uvjeti pa sam smatrao korektnijim da to izmijenim nego da idem sa samim amandmanima na Skupštinu.

Koji su novi uvjeti ?

Kao što sam govorio predložio sam vrlo konzervativan proračun, a to u ekonomskom smislu znači vrlo oprezan po pitanju prihoda i rashoda.

Znači li to da se proračun bolje puni?

Upravo tako s jedne strane, a s druge strane imamo i nove zahtjeve proračunskih korisnika. Jedna od najvećih stavki je oko 19 milijuna kuna nepovratnih EU sredstava za Opću bolnicu Gospić.

Hoće li se to osjetiti na plaćama zaposlenih?

Na plaćama ne jer još uvijek nismo u gabaritima od 20 % izvornih sredstava za plaće, ali budući nismo mogli isplatiti uskrsnice jer nije bilo proračuna nakon analize nadam se da ćemo zaposlenima osigurati regrese za godišnji odmor u visini od 2.000 – 2.500 kn, naravno ukoliko proračun bude usvojen.

Hoće li biti još nekih novina u proračunu?

Slijedi sastanak sa HDZ – om i koalicijskim partnerima. Ima naznaka da bi HDZ i koalicijski partneri mogli osigurati još neka dodatna sredstva, odnosno 5-10 novih milijuna kn pa čekam njihov konačni prijedlog koji će ići na dobrobit građana Ličko-senjske županije.

Hoćete li razgovarati sa HSP – om?

Ja sam otvoren za razgovore sa svima. Sa svima sam već imao konzultativne sastanke. HDZ je izrazio potrebu da se nađemo još jednom i naravno da ću to prihvatiti, a ukoliko HSP izrazi potrebu i to ću prihvatiti. Nije na meni nego na HSP – u hoće li ili neće razgovarati.

Gs Press / c.p.L.O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here