Novi prijedlog proračuna veći za 22,4 mil kuna, od toga većina nepovratnih EU sredstava – skupština zakazana za 1. srpnja

0

Kao što je i najavio župan  Darko Milinović   danas  je  službeno povukao stari prijedlog proračuna te  uputio novi . Novi prijedlog proračuna razlikuje se od onog kojeg je župan uputio prije šest mjeseci u iznosu od 22,4 mil kn.

Najveće promjene se odnose na Opću bolnicu Gospić u iznosu od  20 mil kn od čega su 19,2 mil kn nepovratna EU sredstva što je potrebno kako bi Opća bolnica Gospić mogla pristupiti postupku javne nabave.

Budući  se svake godine  na drugom mjestu obilježava 5. kolovoza,  Dan pobjede i domovinske zahvalnosti  te Dan hrvatskih branitelja, želja je Marka Perkovića Thompsona da ove godine  to bude na Krbavskom polju te je u novom prijedlogu proračuna župan  predložio 200 000 kn za pokrivanje režijskih troškova i same organizacije proslave.

Za osnovne škole Senj, Korenica, Brinje , Lovinac u proračunu je predloženo novih 0,5  mil kn.

Nakon sastanka sa premijerom Plenkovićem u Zadru, odnosno sjednice Vlade RH Župan je obećao da će učiniti sve sa svoje razine kako bi  Ličko-senjska županija sudjelovala u projektu pomoći žrtvama obiteljskog nasilja. Zato je župan u novom proračunu predložio iznos od 100  000 kn te će taj iznos poslužiti  kao institucionalna pomoć žrtvama obiteljskog nasilja.

Za napomenuti je kako županija nije isplatila uskrsnice te je zbog toga   župan osigurao 200 000 kn za regres za godišnje odmore što po zaposleniku iznosu 2500 kn. Iznos je osiguran za zaposlenike županije, LIRA – e i Zavoda.

Kako bi Dom za starije i nemoćne građanima treće životne dobi omogućio što kvalitetniji život i skrb, župan je u novom proračunu predložio  preraspodjelu  380 000 kn za fizioterapeute koji bi trebali skrbiti o najugroženijima.

Župan Milinović  je  o  navedenim izmjenama obavijestio i predsjednika Skupštine gosp. Marijana Kustića koji je upoznat sa  istim te je dogovoreno da će se eventualne promjene u smislu amandmana i podrške Vlade RH projektima Ličko-senjske županije  još definirati na sastanku koji je zakazan za ponedjeljak, 24. lipnja.

Napominjemo da je Županijska skupština dogovorena za 01. srpnja za 14,00 sati.

KABINET ŽUPANA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here