Novi potres zaljuljao Zagreb: 3,7 po Richteru

0

Još jedan potres u Zagrebu, osjetilo se snažno, ali srećom vrlo kratko podrhtavanje tla. EMSC javlja da je 3,7 magnitude po Richteru.

Iz Seizmološke službe Hrvatske kažu da je tijekom noći zabilježeno više potresa. Najjači je bio onaj u 3 sata ujutro magnitude 3,1 po Richteru.

Podsjetimo, GDi je za Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio aplikaciju „Prijava za pregled građevina nakon potresa“.

Iz ureda su pozvali građane da na poveznici https://arcg.is/1vafny0 popune aplikaciju. Ovako će pomoći stručnjacima, navode, ubrzati procjenu štete.

– Ured kao i sve službe i volonteri Civilne zaštite radili su cijelu noć. Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer je odrađeno više od 500 brzih procjena na terenu. To je velik posao koji smo mogli odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka – navodi ured u svojoj objavi.

Gs Press / 24sata

https://www.24sata.hr/news/nakon-potresa-preko-aplikacije-prijavite-pregled-gradevine-682689?fbclid=IwAR0-GGkeGkv8LX0KH-c1s5p3k6HJ1erDKQ3Dh-x5-4FnRE5RGS1JD-HYWwM

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.