Općina Perušić uputila je danas Javni poziv za iskaz interesa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), tj. poziv za edukaciju poljoprivrednika s područja Općine Perušić u svrhu polaganja ispita za održivu uporabu pesticida.

Kako se ističe u pozivu, temeljem Zakona o održivoj uporabi pesticida te Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida svi poljoprivrednici, prodajni savjetnici i distributeri koji rukuju ili dolaze u dodir sa svim oblicima zaštitnih sredstava u poljoprivredi moraju imati položen ispit za sigurno rukovanje pesticidima i pravilnu primjenu pesticida po određenim modulima, kategorijama i potkategorijama. Prijave se vrše za korisnike koji do sada nisu polagali ispit za održivu upotrebu pesticida, kao i za korisnike koji su ispit polagali prije pet godina te moraju obnoviti i nadopuniti svoja znanja.

Cijene i ostale informacije mogu se doznati na kontakt broju (053)679-188, a predavanje će biti organizirano nakon završetka Javnog poziva i formiranja grupa za polaganje. Potencijalni prijavitelji su Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, odnosno njihovi nositelji i članovi te svi tipovi pravnih osoba registriranih u RH, kao i fizičke osobe koje pesticide upotrebljavaju u domaćinstvima. Javni poziv se  otvara 3. veljače i traje do 20. veljače 2020. Prijave se mogu izvršiti osobnim dolaskom u Općinu Perušić, kod Ana-Marija Mudrovčić. Potrebni podatci su: ime i prezime, adresa, OIB, broj telefona ili mobitela.

Gs Press / O.P.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.