Novi bihaćki bend Luddit objavio je svoju prvu pjesmu naziva “Taman” kojom najavljuje dolazak i albuma prvjenca.

Ovaj bend okupio se krajem prošle godine, a čine ga vokal Jure Petrović koji ujedno svira i akustičnu gitaru, bubnjar Edin Ruždijić, Elvis Elo Harbaš za basom, Jasmin Paparević električna gitara i saksofonista Elvedin Malkoč.

Kako kažu, kao potomci starih bihaćkih budističkih familija pjesmom “Taman” su željeli odati počast Gautaminom “srednjem putu” koji naučava izbjegavanje krajnosti, putu koji je obilježen umjerenošću.

“Ako se žica na glazbenom instrumentu prenapregne puknuti će, a ako je labava neće proizvoditi željeni zvuk. Srednji put ne znači da se nalazite između dvije lijepe žene i da obje ljubite. To nije to. Srednji put nije ni kukavičluk, ni strah, ni inercija. Nije mlak i nije neodlučan. On obuhvaća suprotnosti, uklapa se i nadilazi sve proturječnosti”, riječi su japanskog učitelja Taisena Deshimarua na koje podjećaju iz Luddita.

Tekst i glazbu za pjesmu “Taman” radio je Jure Petrović, dok aranžman potpisuje bend Luddit. Pjesma je snimljena u studiju Amadus u Bihaću, a mix i master je radio Nemdžad Aliić.  Videoospot potpisuje studio Lege Artist.

Luddit planira objaviti album do ljeta 2020. godine.

To će biti neka mješavina stilova na blues-punk-rock temelju. Ima tu i žestokih stvari, potpuno oprečnih pjesmi ‘Taman’. I mi se krećemo u nekom pravcu koji ni nama samima nije potpuno jasan niti je u nekim okvirima pa ne možemo ni tačno precizirati kako će izgledati taj finalni proizvod”, kaže gitarista Petrović.

Pjesma “Taman” dostupna je na zvaničnom YouTube kanalu grupe Luddit.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.