Vijest o današnjem postavljanju pokretne zaštitne ograde na hrvatsko-BiH granici kod Izačića nedaleko od Ličkog Petrova Sela najviše uzbunila migrante smještene u Unsko-sanskom kantonu. Bio je to „okidač“ da bi se danas u Bihaću u poslijepodnevnim satima stvorila isprekidana kolona u kojoj je bilo više od stotinu migranata, isključivo odraslih muškaraca.

Pokušala je uredovati i kantonalna policija, ali se masovno kretanje migranata osjetilo  i na željezničkoj postaji u Bihaću gdje su se tijekom dana učestalo zamjećivali dolasci manjih skupina miogranata iz drugih dijelova BiH, po desetak-petnaest ljudi. Sve ove grupice su na koncu imale za svrhu okupljanje i onda  pokret prema graničnom prijelazu Izačić na hrvatskoj strani. Budući je postavljena pokretna ograda i pojačana je nazočnost hrvatske policije, migrantima večeras ostaju samo stare, oprobane staze iz nekadašnjeg kampa Vučjak, preko planine Plješevice uz samu državnu granicu RH.

Kako javljaju neki BiH mediji za ovaj iznenadni pokret novog migrantskog vala krive su društvene mreže koje su uzbunile migrante kako će Hrvatska u najprohodnijim dijelovima svoje granice prema BiH uskoro postaviti nove kilometre zaštitne ograde kako bi zaštitila svoju granicu. Po uzoru na Mađarsku. Na ovaj su način brojni migranti shvatili da je krajnje vrijeme kako bi ilegalno ušli u prostor Europske unije, a od tuda prema željenom cilju Njemačke i nekih skandinavskih zemalja.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.