Povodom raspisivanja novog javnog poziva, predstavnici Grada Gospića posjetili su OPG Miškulin iz Smiljana, koji je u 2016. godini dobio potporu u poljoprivredi iz Akcijskog plana Grada Gospića, kao i još 10 lokalnih poljoprivrednika i Udruga s područja Gospića.
OPG Miškulin iz potpore je nabavio opremu za preradu mlijeka u svježi sir i vrhnje. Gđa. Miškulin nije krila zadovoljstvo s ostvarenim poticajem koji će joj olakšati svakodnevni posao. Također otvaranjem nove suvremene gradske tržnice očekuje i lakši plasman svojih proizvoda.
U ponedjeljak 06. veljače 2017. Grad Gospić raspisuje novi Javni poziv iz Akcijskog plana u poljoprivredi i ruralnom razvoju za slijedeće mjere: investicije u preradu poljoprivrednih proizvoda, poticanje promocije i trženja tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda, sufinanciranje tehničke pomoći za programe Europske unije, uspostava i jačanje proizvođačkih grupa i proizvođačkih organizacija, sufinanciranje znanstvenih i istraživačkih projekata u poljoprivredi primjenjivih u praksi, potpora ulaganjima u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, edukacija i stručno osposobljavanje poljoprivrednika, potpore u voćarstvu, investicije u opremu za unaprjeđenje i čuvanje kvalitete poljoprivrednih proizvoda.
Nadamo se da će u ovoj godini biti još više dodijeljenih potpora budući je i temeljna odrednica razvoja Gospića poljoprivreda i ruralni razvoj.

Gs Press / Nikola Mraović

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.