NOĆ MUZEJA 2020. U KUĆI VELEBITA

31. siječnja 2020., 12:00 – 21:00

JU Nacionalni Park Sjeverni Velebit u svom posjetiteljskom centru Kuća Velebita

priređuje razgledavanje stalnog postava, kratki film te prezentaciju pod nazivom

„Kako nastaje jedan muzej“

I ove godine, točnije 31. siječnja 2020. godine, održat će se petnaesta po redu NOĆ MUZEJA, manifestacija je to koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja u koju se i ove godine JU Nacionalni Park Sjeverni Velebit uključila.

Ovogodišnja tema jubilarne Noći muzeja povezuje se s dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu, osnovanog 1880. godine.

Ove dvije velike obljetnice prigodan su poticaj muzealcima da aktualiziraju neke od tema o kojima vrijedi šire govoriti i ukazati na njih brojnim programima u hrvatskim muzejima i baštinskim ustanovama u Noći muzeja 2020.

Kuća Velebita muzejski je tip centra koji predstavljamo kao mjesto susreta i stjecanja novih znanja kroz stručne, znanstvene, edukativne i zabavne sadržaje, do mogućnosti virtualnih obilazaka muzejskog postava, povijesnih zdanja i kulturnih dobara. Sama primjena digitalnih tehnologija otvorile su neslućene mogućnosti inspiracije, interpretacije i prezentacije muzejskih sadržaja.

Slobodno možemo reći da spadamo u pojmove „novi muzej“, „nova tehnologija“ i „nova publika“.

Ovogodišnjom temom Noći muzeja željeli bismo afirmirati javnost današnjeg digitalnog doba dajući im uvid kroz prezentaciju i kratki film „Kako nastaje jedan muzej“ u naš cilj stvaranja Kuće Velebita, našu ideju te našu poruku od temelja do finalnog proizvoda koji je proizašao kao Centar razvoja prijateljstva, međunarodne suradnje, Centar za okupljanje svih društvenih slojeva, uzrasta, Centar – podupiratelj inovacija te primjene novih znanja i tehnologija.

Kuća Velebita će biti otvorena od 12:00 do 21:00, a za sve posjetitelje će ulaz biti besplatan, te su nakon razgledavanja postava u popodnevnim satima posjetitelji pozvani na druženje uz topli čaj, kavu i kolače.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.