Gospićem se jutros pronio glas o srozavanju ocjena iz vladanja za 47 učenika OŠ „dr. Jure Turić“ iz Gospića. Neki su roditelji još jutros kontaktirali Ministarstvo obrazovanja tražeći pojašnjenje ovoga slučaja. Riječ je o ocjenama učenika od 5. do 8. razreda. Ravnatelj škole Ivica Radošević pojasnio nam je detalje vezane uz manje ocjene iz vladanja dijela učenika.

Treba reći kako sva djeca u razrednoj nastavi imaju iz vladanja ocjenu „uzorno vladanje“.  Od  5.- 8.  razreda imamo ukupno 380 učenika i većina od njih imaju uzorno vladanje. Za tih 47 učenika ocjene iz vladanja snizila su Razredna vijeća u kojima se nalaze njihovi razrednici, a njihov rad je potpuno autonoman. U ovom slučaju svega sedam učenika imalo je loše vladanje. Budući je riječ o vrlo malom postotku djece treba reći da se nije dogodilo ništa novoga. Kao i uvijek neka se djeca lošije vladaju, dok je većona njih uzorna, rekao nam je ravnatelj Radošević.

OŠ „Jure Turić“ u Gospiću broji 740 učenika i najveća je osnovna škola na ovim prostorima. Podjela svjedodžbi potrajat će danas i sutra. Nezadovoljstvo manjeg dijela roditelja vezano uz nešto lošije ocjene iz vladanja njihove djece svakako je potpomognuto činjenicom da su djeca zbog koronavirusa u II. polugodištu djeca pohađala pomalo zamornu online-nastavu.

Gs Press / M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.