U protekla 24 sata (18./19. srpnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su četiri kaznena djela, pet prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

Noću 17./18. srpnja 2019. godine u Novalji, nepoznati počinitelj je iz otvorenog apartmana otuđio mobitel i novac u vlasništvu pet njemačkih državljana, dok je u Gospiću nepoznati počinitelj iz skladišta jednog trgovačkog centra otuđio novac.

Jučer u kampu u Karlobagu, nepoznati počinitelj je sa stola ispred kamp kućice otuđio torbicu s osobnim dokumentima i novcem u vlasništvu 33-godišnjeg njemačkog državljana.

Jučer je nepoznati počinitelj u Lukovom Šugarju, ušao u otključani apartman i otuđio novčanik s osobnim dokumentima i novcem, ručne satove, nakit i ključeve stana i osobnog automobila u vlasništvu 40-godišnje njemačke državljanke.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Novalje (3), Gospića (1) i Otočca (1).

Javni red i mir

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je drskim ponašanjem na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

Jučer su evidentirane dvije dragovoljne predaje minsko-eksplozivnih sredstava na području Otočca:

građanka je dragovoljno predala 265 komada raznog streljiva i dvije ručne bombe,

dok je građanin dragovoljno predao 130 komada puščanog streljiva i pet spremnika za automatsku pušku.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske je navedena minsko-eksplozivna sredstva izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.              

Pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.         

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.