Ljubitelji snijega po prvi su puta u 2016. godini došli na svoje. Točne vremenske prognoze „poslale“ su nam u ličku metropolu 30-ak cm snijega, malo nevolja u prometu i puno radosti za djecu i odrasle poklonike zimskih sportova. Zimska služba Grada Gospića cijelu noć je na terenu jer je trebalo obići i očistiti putove do svih 50 sela i zaseoka na gospićkom području, tako da nije bilo većih zastoja u cestovnom prometu. Na terenu s koncesionarima bio je i predsjednik Stožera zimske službe Grada Gospića, zamjenik gradonačelnika Ivan Biljan.

– Svi su cestovni pravci na području Grada Gospića prohodni, nije bilo zastoja niti većih problema u cestovnom prometu jer su sve službe bile spremne i promtno su reagirale. Sudeći po trenutnoj situaciji stanje je potpuno pod kontrolom, rekao je Ivan Biljan. Vlasnicima i korisnicima lokala ostaje podsjetnik kako su po Pravilniku o komunalnom redu dužni očistiti i snijeg i led ispred svojih radnji i držati ih prohodnim i sigurnim kako ne bi bilo padova i ozljeđivanja građana. Iz Grada Gospića neslužbeno doznajemo kako će se u veljači najvjerojatnije ponovno organizirati Festival Snjegovića, manifestacija koja je lani umjesto (nepotrebnog) očaja zbog visokog snije, izazvala radost i odobravanje među građanima, posebice kod najmlađih kojima su zimske staze bile na dohvat sanjki.

Cesta do Baških Oštarija i Gospićanima najbližeg skijališta prohodna je i redovno se čisti, uz povremene snježne nanose koje stvara bura. Skijaško-sanjkaška staza u Sportsko-rekreacijskom centru na Baškim Oštarijama konačno ima dovoljno snijega, ali bura i ondje stvara povremen poteškoće ljudima koji održavaju staze. Ipak, zimske radosti mogu početi!

GS Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.