Kako doznajemo u Općoj bolnici Gospić dobro su uhodani  besplatni sistematski pregledi hrvatskih branitelja. Potvrdila nam je to viša stručna savjetnica Područne službe Gospić Dubravka Valčić Uzelac.

-U mjesecu  listopadu već su zakazana tri termina za sistematske preglede i održat će 5. 19. 26.  Osim ovih redovnih aktivnosti u tijeku je i prikupljanje prijava sudionika za tradicionalno vojno hodočašće koje će se po 27. puta održati u Mariji Bistrici u nedjelju, 6. listopada.

Na ovom hodočašću tradicionalno sudjeluju pripadnici Hrvatske vojske i policije, kao i hrvatski branitelji te članovi svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Do danas se sa našeg područja za hodočašće prijavila 42 branitelja. Mjesta još ima pa pozivam da nam se jave svi zainteresirani koji žele poći na ovo veličanstveno hodočašće. Neka nam se jave u Područni ured ili na telefon 053/57 53 77, rekla nam je Dubravka Valčić Uzelac.

Što se tiče sistematskih lječničkih pregleda u Općoj bolnici Gospić dinamika pregleda u ovoj godini je odlična jer je u vremenu od 30. ožujka do početka rujna pregledano 516 branitelja. Prema dogovoru s Općom bolnicom Gospić očekuje se da će pregledima do konca ove godine pristupiti gotovo tisuću hrvatskih branitelja.

M.S.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.