Nakon volonterskog projekta GeoEco-Nature Conservation u sklopu kojega će na Grabovači gostovati volonteri iz Estonije i Španjolske u razdoblju od 3.7. do 17.8.2018., Javnoj ustanovi je odobren još jedan europski volonterski projekt, ukupne vrijednosti 115.000,00kn.  U ovom, šestom po redu, projektu financiranom iz programa Erasmus+ od strane Agencije za mobilnost i programe EU Zagreb, naziva „Priroda priča – promoviraj i nauči zaštiti prirodu“, Park će primiti 15 volontera iz Grčke, Španjolske i Portugala na mjesec dana (20.8. – 17.9.2018.). Projekt će se baviti pitanjima zaštite okoliša i prirode, aktualnim klimatskim promjenama, speleološkim objektima i Naturom 2000.

 Kao i uvijek, na Grabovači će se održavati i ljetna škola za djecu te tečaj stranog jezika. U planu je i organiziranje dvodnevnog ljetnog kampa za djecu na kojem bi se učile osnove speleologije,bivakiranje u prirodi, vezanje čvorova, tehnike spuštanje i penjanje po užetu i brojne druge aktivnosti primjerene djeci.

Osim toga, Pećinski park Grabovača u ljetnim mjesecima će ugostiti i nekoliko izviđačkih grupa iz cijele Europe. Sudeći po dobivenim projektima i najavljenim izviđačkim grupama Grabovača, ali i cijeli Perušić, postat će interkulturalno mjesto, mjesto zabave i razmjene znanja!

Gs Press / JU “Pećinski park Grabovača”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.