Nakon zadnje izjave ministrice Blaženke Divjak o otkrivanju novih slučajeva krivotvorenih isprava i diploma najavljen je novi krug provjera.

Provjera vjerodostojnosti isprava, diploma i svjedodžbi, koju je pokrenulo Ministarstvo obrazovanja u razdoblju od siječnja do prosinca prošle godine, pokazala je da je krivotvoreno 35 dokumenta – 17 svjedodžbi i 18 diploma, među kojima dvije fakulteta iz Srbije te po jedna iz Slovenije i Austrije, rekla je ministrica Divjak.

Ministrica je također izvijestila novinare o rezultatima spomenute provjere na brifingu održanu jučer u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Podsjetila je kako je ovo ministarstvo 11. siječnja prošle godine poslalo uputu svim školama, uključujući i školske domove, a riječ je o ukupno 1419 ustanova.

Najava nastavka provjera svakako je izazvala paniku među „lažnjacima“ koji su svoje titule kupovali kod nas i u inozemstvu. Budući da na sve ovo nije imuna niti Ličko-senjska županija (gdje su već otkrivene neke lažne diplome), ostaje nam pričekati kako će se sve ovo okončati. Posebno za one „stupove intelektualne zajednice“ koji su za nekoliko tisuća eura stjecali lažne titule i kupovali znanstvene radove u kojima se znalo dogoditi da se fulaju čak i imena gradova i ustanova na koje se ti dični radovi odnose!

Gs Press / c.p.L. O.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.