Ovih je dana Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao nositelj upravljanja razvojem brdsko-planinskih područja temeljem Zakona o brdsko-planinskim područjima i u 2020. godini nastavilo poticati njihov razvoj  korištenjem sredstava ulaganja u društvenu, javnu, komunalnu, socijalnu i gospodarsku infrastrukturu na području Općine Lovinac.

Cilj Programa je pridonijeti održivom razvoju brdsko-planinskih područja u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja u svrhu njihove gospodarske, socijalne i demografske revitalizacije. Program je namijenjen jedinicama lokalne samouprave koje su u skladu s Odlukom o obuhvatu i razvrstavanju jedinica lokalne samouprave koje stječu status brdsko-planinskog područja stekle status brdsko-planinskog područja te se iste pozvane da kao nositelji upravljanja razvojem brdsko-planinskih područja, dostave svoje zahtjeve za sufinanciranje projekata u 2020. godini, usklađene s ciljevima Programa.

Na ovaj je način Općina Lovinac kao jedinica lokalne samouprave koja je stekla status brdsko-planinskog područja dostavila je Ministarstvu zahtjev za sufinanciranje projekata u 2020. godini kroz koji su osigurali 170 tisuća kuna za projekt nasipavanja nerazvrstanih općinskih cesta što čini 50 posto ukupnih sredstava dok će Općina Lovinac na odobreni iznos iz ministarstva uložiti 50 posto sredstava iz proračuna Općine Lovinac.

Navedeni radovi povjereni su komunalnom poduzeću „Vrilo“ d.o.o. iz Lovinca čiji djelatnici ovih dana na širem području Općine Lovinac vrše nasipavanje puteva koji su uslijed većih opterećenja, vodenih bujica i drugih vremenskih nepogoda bili teže prohodni.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.