Svaki sport ima neku zemlju, državu u kojoj je taj sport izuzetno popularan. Ne treba spominjati što u nogometu znače Lige petice i koje države imaju najjače lige. U powerliftingu takva zemlja je Slovačka. Powerlifting je izuzetno popularan, jako veliki broj sportaša aktivno sudjeluje u natjecanjima pa ne čudi visoka razina natjecanja, od kvalitete natjecanja do kvalitete rezultata. Međunarodno i otvoreno prvenstvo Slovačke uvijek privlači veliki broj vrhunskih natjecatelja iz raznih zemalja.

Nakon prilično duge pauze u natjecanjima u svim sportovima, konačno je odrađeno i natjecanje u poweliftingu unatoč prilično neizvjesnoj situaciji oko pandemije. U tom ozračju održano je i Otvoreno međunarodno prvenstvo Slovačke u powerliftingu, bench pressu i mrtvom dizanju. Hrvatska reprezentacija od 4 člana otputovala je u Slovačku da bi od 11. do 13. rujna nastupali na ovom prestižnom natjecanju. Iz PLK Rux Gospić Hrvatsku se predstavljali Marijo Rukavina i Tomislav Bitunjac, a iz PLK Imperium Sinj Mirko Poljak te Zoran Pavić. Iako je Hrvatska kao zemlja stavljena na crvenu listu od strane slovačkih epidemiologa, naši reprezentativci nisu imali problema prilikom ulaska u Slovačku te su bez tog pritiska odradili natjecanje u mjestu Galanta.

U bench pressu u juniorskoj kategoriji iznad 140 kg Mirko Poljak iz Sinja podigao je 237.5kg te zauzeo prvo mjesto u kategoriji te ukupno prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji.

U open kategoriji do 110kg Tomislav Bitunjac iz Splita koji nastupa za PLK Rux podigao je 220 kg te zauzeo prvo mjesto u kategoriji. U submaster kategoriji do 110 kg Marijo Rukavina podigao je 227.5kg te zauzeo prvo mjesto u kategorji i ukupno prvo mjesto u open i submaster kategorijama.

U natjecanju u mrtvom dizanju nastupio je Zoran Pavić iz Sinja u open kategoriji do 125 kg i podigao 335 kg čime je osvojio prvo mjesto u kategoriji i treće mjesto u ukupnom poretku.

Odlični rezultati naših sportaša unatoč svim preprekama tijekom sezone, nemogućnosti adekvatnih priprema i neizvjesnosti izlazaka na natjecanja. Dokazali su zdravi duh gradi zdravo tijelo i da nema predaje, unatoč sveopćem strahu od bolesti sport i dalje spaja ljude i gradi zdravu zajednicu.

Gs Press

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.