Svakim obilaskom Jasikovca uočavaju se znatni pomaci u uređenju ove omiljene park šume i šetnice Gospićana. Na razvalinama starog hotela sada su nikla dva drvena objekta, budući uredski prostori. Direktor poduzeća „Komunalac“ Gospić Milan Mataija pojasnio nam je trenutnu dinamiku radova i neke buduće zhvate.

Osim izgradnje uredskog prostra postavljeno je 55 rasvjetnih stupova. Napajat će se el. energijom iz solarnih panela koji su također instalirani. Ujedno su postavljene instalacije za WiFi mrežu. Za sada su izgrađene dvije sjenice, uskoro postavljamo i treću. Gradit će se i visoka promatračnica za ptice, završavamo dječje igralište, novi vodovod, prostor za igralište za pse… U zadnjoj fazi će se asfaltirati podij uz panele i sjenice, kao i spojna cesta. Većinu poslova dobio je „Komunalac“, dok će specijalizirana  tvrtka „Energy plus“ iz Ludbrega realizirati radove vezane uz elektro-instalacije. Cijeli projekt će u konačnici stajati oko tri milijuna kuna, od čega su dva milijuna sredstva EU, a milijun kuna izdvojit će Grad Gospić, ustvrdio je direktor Komunalca Milan Mataija.

Uređenjem i opremanjem prostora u Jasikovcu ova park-šuma će sa svojim sadržajima svakako povećati kvalitetu života građana Gospića.

M.S.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.